Novice

Iskanje prave usmeritve za Seat

Pri Skupini Volkswagen so zanikali nedavne govorice, da naj bi razmišljali o ukinitvi španske znamke.

Thomas Schäfer, izvršni direktor znamke Volkswagen in predsednik upravnega odbora znamke Seat, je potrdil, da španska znamka ostaja aktivna najmanj do leta 2028 ali 2029. Dodaja še, da pri Skupini Volkswagen ne razmišljajo o ukinitvi znamke Seat, temveč iščejo najbolj primerne možnosti za njeno prihodnost.

Posledično Seat do konca desetletja še naprej ostaja cenovno dostopna znamka, namenjena predvsem mlajšim kupcem, ki je osvojila evropski trg. Največjo popularnost  dosega v Španiji, v Veliki Britaniji in v Avstriji. Schäfer kljub temu dodaja, da prihodnost vidijo predvsem v znamki Cupra, ki je pred leti postala samostojna in predstavlja ponoven zagon španskega dela Skupine Volkswagen na nov način.

Cuprini načrti elektrifikacije so precej bolj intenzivni, saj v prihodnjih nekaj letih načrtujejo predstavitev vrste električnih modelov, medtem ko naj bi bila Seatova pot elektrifikacije odvisna predvsem od nižanja cene baterij. Po ukinitvi modela Mii Electric trenutno Seatova elektrificirana paleta zajema le priključno-hibridne različice modela Tarraco ter kombilimuzinske in karavanske različice modela Leon.

Seat, ki mu enega od konkurentov na domačem parketu predstavlja tudi Škoda, bi se po Schäferjevih besedah lahko preobrazil v ponudnika storitev mobilnosti. Vseeno pa do končne uveljavitve prepovedi prodaje novih avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje v Evropi v Seatovi ponudbi ostajata modela segmenta B Arona in Ibiza, v segmentu C bosta kupcem na voljo modela Leon in Ateca, vrh njihove ponudbe pa bo še naprej predstavljal športni terenec Tarraco.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Junija prihodnje leto konec proizvodnje modela Ford Fiesta
Volkswagen potrjuje prihod kompaktnega električnega križanca