Novice

Kia Europe in Uber sta postala partnerja

Dogovor podjetij Kia Europe in Uber naj bi pospešil sprejemanje baterijskih električnih vozil, kar bi v evropskih mestih zmanjšalo onesnaževanje zraka in hrup.

Kia naj bi v sklopu novega partnerstva ponudila svoja baterijska električna vozila (npr. e-Niro in e-Soul) voznikom Uber po posebno ugodnih pogojih. Hkrati naj bi partnerja izvajala skupne marketinške in izobraževalne kampanje, ki bodo pri Uberjevih voznikih promovirale električna vozila.

Dogovor je usklajen s Kiino strategijo Plan S, razkrito v začetku letošnjega leta. Slednja med drugim predvideva 40-odstotni delež okolju prijaznejših modelov v Kiini globalni prodaji do konca leta 2030, do konca desetletja pa naj bi podjetje letno po svetu prodalo 880.000 električnih in 1,6 milijona okolju prijaznejših vozil.

Na drugi strani Uber želi drastično zmanjšati ogljične emisije in do leta 2030 v Evropi postati mobilnostna platforma z ničelnimi izpusti z več kot 100.000 električnimi vozili na evropskih cestah, ki naj bi jih upravljali do leta 2025. Kot del tega cilja naj bi njihovi vozniki do leta 2025 v sedmih mestih (Amsterdam, Berlin, Bruselj, Lizbona, London, Madrid in Pariz) kar polovico prevoženih kilometrov prevozili z vozili z ničelnimi emisijami.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lahka gospodarska vozila Renault s pogonom na gorivne celice
Priprave skupine Renault na jesenski avtomobilski dogodek IAA Mobility v Münchnu