Novice

Kiin koncept hibridnega križanca

Na avtomobilskem salonu v Chicagu korejska Kia javnosti končno predstavlja svojo študijo Trail’ster, s katero so nas dražili že nekaj tednov.

Kiin oblikovalski studio v Kaliforniji, ki je v preteklosti že predstavil GT4 Stinger, je tokrat ustvaril hibridnega križanca, pri katerem so za osnovo vzeli obstoječi model Soul. Trail’ster se zunaj ponaša s posebno zložljivo platneno streho, LED žarometi spredaj in zadaj, zimskimi pnevmatikami Pirelli Winter Carving (245/45 R19) ter dodatnimi zaščitami odbijačev, v notranjosti pa z usnjenimi sedeži v rjavih odtenkih.

Še največja posebnost Trail’sterja se skriva v pogonskem sklopu oziroma v tako imenovanem »električnem štirikolesnem pogonu«. Na zadnji osi je namreč nameščen električni agregat (37 KM), ki ga poganja litij-ionska polimerna baterija (1,2 kWh), njegov štirikolesni pogon pa deluje podobno kot pri Peugeotu 508 RXH ter nenazadnje tudi pri Porscheju 918 Spyder. Tovrstna štirikolesnost pri Kiinem konceptu pride še najbolj do izraza pri nižjih hitrostih ter izboljšuje trakcijo na slabše oprijemljivih podlagah.. Pod motornim pokrovom se sicer vrti 1,6-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki se ponaša s 185 »konji« (skupna moč hibridnega sklopa znaša 220 KM).

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com, autobild.de. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pariz izganja največje onesnaževalce
London uvaja električni taksi