Novice

Renault ustavil proizvodne zmogljivosti v Rusiji

Odbor direktorjev družbe Renault se je na nedavni seji odločil, da zaustavijo aktivnosti v njihovem moskovskem proizvodnem obratu.

Zaradi vse dlje trajajoče vojne v Ukrajini so se pri Renaultu odločili za zaustavitev proizvodnih aktivnosti v njihovem proizvodnem obratu v Moskvi, kjer so nedavno ponovno zagnali proizvodnjo. Pri francoski družbi že preučujejo različne možnosti v zvezi z njihovim 67,61-odstotnim lastniškim deležem družbe Lada Auto Holding, ki si lasti večinski delež največjega ruskega avtomobilskega proizvajalca Autovaz.

Predstavniki francoske znamke poudarjajo, da bodo pri odločitvah upoštevali trenutne razmere in odgovornost do 45.000 zaposlenih v Rusiji, obenem pa sporočajo, da že uvajajo vse potrebne ukrepe za usklajenost z mednarodnimi sankcijami.

Ker Renault obvladuje približno 30 odstotkov ruskega avtomobilskega trga, ki predstavlja okrog osem odstotkov njihovih prihodkov, morajo ustrezno popraviti finančne napovedi za leto 2022. Marža iz osnovne dejavnosti bo posledično manjša za eno odstotno točko in naj bi po novih napovedih znašala 3 odstotke, ustrezno pa bodo prilagodili tudi napoved pozitivnega denarnega toka, ki naj bi po prvotnih načrtih znašal vsaj eno milijardo evrov.

Še naprej ostajajo osredotočeni na izvajanje strateškega načrta Renaulution, v okviru katerega bo Skupina Renault sledila svoji komercialni politiki, osredotočeni na vrednost, okrepitev konkurenčnosti ter pospešitev programa zniževanja stroškov. Naj omenimo še, da posledice trenutnih razmer in težave na področju oskrbe z elektronskimi deli občutijo tudi v novomeškem Revozu, kjer so bili zaradi pomanjkanja komponent prisiljeni začasno zaustaviti proizvodnjo, potem ko so pred mesecem dni njen obseg skrčili na le eno izmeno.

Avtomobilizem.com  (Vir: Renault, Carscoops.    Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Renault ustavil proizvodne zmogljivosti v Rusiji"


jack86
2 leta 25 dni nazaj

Zdaj razumem, zakaj je Macron eden redkih, ki poklice Putina in bi rad umiril strasti.

 
Honda Civic e:HEV premierno v Evropi
Honda s konceptom manjšega električnega križanca