Novice

Klasičnim modelom Alfa Romeo se obetajo boljši časi

Pri znamki Alfa Romeo bodo pod okriljem novoustanovljenega oddelka skrbeli za restavriranje, vzdrževanje in certifikacijo njihovih klasičnih modelov.

Lastniki klasičnih modelov Alfa Romeo, kot so model Spider, ki so ga izdelovali med letoma 1966 in 1994, model 8C 2900B iz tridesetih let prejšnjega stoletja in trideset let mlajši Alfa Romeo 33 Stradale, se bodo lahko za nasvete v zvezi z njihovimi jeklenimi konjički ali njihovo vzdrževanje obrnili na nov oddelek za klasična vozila, ki so ga v okviru širše Stellantisove pobude (Stellantis Heritage Department) ustanovili tudi pri znamki Alfa Romeo.

Pri oddelku Alfa Romeo Classiche bodo v delavnicah v Torinu skrbeli za popravila in obnovo, vzporedno pa bo potekala tudi certifikacija v okviru podelitve potrdila o avtentičnosti, pri katerem bodo strokovnjaki preverjali avtentičnost avtomobila in vgrajenih delov, ter certifikata o izvoru, pri katerem bodo lastniku podelili certifikat o letu proizvodnje in originalnih specifikacijah, ki vključujejo serijsko številko motorja ter podrobnosti o sestavnih delih avtomobila.

Pri italijanskem avtomobilskem proizvajalcu naj bi kmalu posodobili m spletno stran z novo rubriko, preko katere se bodo lahko lastniki klasičnih modelov povezali z novoustanovljenim oddelkom. S podporo lastnikom klasičnih modelov znamke Alfa Romeo bodo v okviru Alfa Romeo Classiche uradno pričeli v času srečanja ljubiteljev klasičnih vozil Auto e Moto d’Epoca, ki bo potekalo v Padovi med 20. in 23. oktobrom.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Klasičnim modelom Alfa Romeo se obetajo boljši časi"


enstot
3 meseci 10 dni nazaj

Pravi alfist mora obiskati to svetišče, če ne ne dobi “državljanstva”. Bil pred mesecem dni, res vredno ogleda.

Alfa Romeo Museum
https://maps.app.goo.gl/7b9dpetvwh11vuzT8

tha_man
3 meseci 10 dni nazaj

Fajn, se bo mogoče ohranila kaka stara Alfica več.

 
Kvalitetnejši zvok za lastnike modelov Mercedes-Benz
Kmalu Moskviči namesto Renaultov