Novice

Alfa Romeo z novim športnim modelom

Prihodnje leto naj bi predstavili zmogljiv športni avtomobil z motorjem na notranje zgorevanje.

Izvršni direktor znamke Alfa Romeo razkriva, da nameravajo prihodnje leto predstaviti nov model, ki bo poleg športnih zmogljivosti poudarjal značaj znamke, kot ga poznamo iz njene bogate preteklosti. Čeprav naj bi pri italijanski znamki načrtovali popolno elektrifikacijo ponudbe do leta 2027, pa Jean-Philippe Imparato poudarja, da se zaenkrat še ne poslavljajo od motorjev z notranjim zgorevanjem.

Čeprav podrobnosti prihajajočega modela še niso znane, naj bi le-ta po Imparatovih besedah izražal športnost kot bit znamke, glede na nekatere namige pa naj bi bil to avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem na šasiji iz ogljikovih vlaken. Za njegov pogon bi lahko uporabili izboljšano različico 2,9-litrskega V6 motorja s podporo dveh turbin, ki poganja zmogljivi različici modelov Giulia in Stelvio z oznako Quadrifoglio.

Oblikovna zasnova novega modela naj bi slonela na sodobni interpretaciji ikoničnega modela Alfa Romeo 33 Stradale, znamkini oblikovalci pa naj bi uresničili vrsto idej, ki temeljijo na preteklosti znamke in obenem izražajo njeno gensko zasnovo preko celotne zgodovine. Pri Alfa Romeu naj bi obenem potekal tudi razvoj drugih visoko zmogljivih modelov, ki bodo na voljo v omejenih serijah.

Več informacij in (upamo tudi) dodatnih podrobnosti naj bi italijanski avtomobilski proizvajalec razkril v novembru.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Audi Active Sphere bo razkrit prihodnje leto
ID.Buzz v Evropi za letos že razprodan