Novice

Skorajšnje razkritje koncepta Audi Sky Sphere

Audi je za 10. avgust najavil razkritje novega električnega koncepta Sky Sphere, ki naj bi nakazoval smernice znamkinih športnih modelov prihodnosti.

Koncept prestižnega električnega športnega avtomobila naj bi izhajal iz električne platforme nove generacije, ki jo pod okriljem skupine Volkswagen razvijajo pod kodnim imenom Artemis. Sky Sphere je koncept športnega avtomobila prestižnega razreda, ki naj bi bil v okviru uporabljenih tehnologij zmožen transformacije iz električnega športnika v avtomobil, ki bi potnikom v avtonomni vožnji nudil udobje in prestiž salona.

Direktor Audijevih oblikovalcev Marc Lichte je skupaj s podpredsednikom Henrikom Wendersom napovedal razkritje novega koncepta, ki naj bi ga predstavili 10. avgusta v njihovem oblikovalskem studiu v kalifornijskem Malibuju.

Iz sicer precej skopo predstavljenih podob lahko razberemo da je koncept Sky Sphere nizek avtomobil vitkih linij z dolgim motornim pokrovom, ki naj bi bil navdahnjen s klasičnim avtomobilom Horsch 853A iz tridesetih let preteklega stoletja. Sklepamo lahko, da bo tudi novi koncept, podobno kot njegov starodobni vzornik, omogočal vožnjo z vetrom v laseh, ki pa tokrat ne bo začinjena z globoko donečim zvokom 8-valjnika, saj bo za neslišno vožnjo poskrbel električni pogonski sklop nove generacije.

Po nedavnem razkritju prvih podrobnosti koncepta Grand Sphere, bo Sky Sphere naslednji od trojice najavljenih konceptov, ki ga bodo pri Audiju predstavili javnosti. Glede na to da so pri nemški znamki najavili predstavitev vseh treh konceptov v roku enega leta, lahko najverjetneje kmalu pričakujemo tudi več informacij v zvezi s konceptom Urban Sphere, ki zaenkrat še ostaja pod tančico skrivnostnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Audi. Foto in video: Audi, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept vozeče klopi je zmagovalec natečaja Fordovega sklada za pametno mobilnost
V Münchnu bo nastopil električni predstavnik Mercedes-Benzovega razreda E