Novice

Koncept Infiniti QX Inspiration najavlja električno prihodnost znamke

Infiniti v Detroitu predstavlja svoje adute, ki naj bi krojili njihovo pot v prihodnosti.

Infiniti QX Inspiration je koncept športnega križanca, s katerim se znamka predstavlja ob svojem okroglem jubileju. Letos namreč mineva že 30 let od njenega zagona in prve predstavitve na ameriških tleh. Pri zasnovi koncepta so tokrat prvič uporabili novo modularno platformo, ki naj bi jo pričeli uporabljati kot osnovo serijskih modelov v letu 2021, ko naj bi Infiniti trgu predstavil prvi električni avtomobil. Nova platforma, ki so jo predstavili lani aprila, naj bi bila namreč že v osnovi namenjena električnim modelom in naj bi podpirala pogonske sklope moči do 400 KM pri dosegu do 480 km, na njej pa bo možno uporabiti tudi hibridne različice pogona. Med drugim naj bi bila na novi platformi možna tudi uporaba hibridnih pogonskih sklopov e-Power, ki jih razvijajo skupaj z Nissanom, in naj bi omogočali polnjenje baterij z rekuperacijo ter s pomočjo vgrajenega bencinskega motorja, ki bi služil izključno kot generator.

Pri oblikovanju koncepta QX Inspiration so se Infinitijevi oblikovalci držali smernic, predstavljenih lani avgusta na Pebble Beach Concours d’Elegance, kjer so predstavili eleganco koncepta Prototype 10. Križanec dolžine 4,65 m že na prvi pogled deluje mišičasto in športno ob čistih linijah in enostavno oblikovanih površinah. Skladni videz notranjosti z mnogimi ročno izdelanimi detajli in izbranimi materiali, ki izhajajo iz japonske čutnosti, poskrbi za dober prvi vtis. Prostorna notranjost v salonskem stilu pa naj bi ponujala še več udobja in sprostitve potnikom, saj ravno dno, pod katerim so vgrajene baterije, omogoča različne postavitve sedežev.

Karim Habib, vodja oblikovalskega oddelka pri podjetju Infiniti, je ob predstavitvi poudaril, da je koncept QX Inspiration prikaz njihove poti proti elektrifikaciji in tridesetletne tradicije izdelave avtomobilov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Infiniti. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Subaru STI S209 je najzmogljivejši model športnega oddelka STI
Osveženi BMW serije 7