Novice

Lancia dviguje napetost pred načrtovanim razkritjem novega koncepta

Dvovratni koncept naj bi predstavil smernice nove oblikovalske filozofije Pu+Ra Design, ki bo krojila identiteto modelov italijanske znamke.

Lancia nadaljuje z razkrivanjem delčkov novega koncepta, ki ga nameravajo širši javnosti predstaviti v aprilu. Koncept dvovratnega športnega avtomobila bo po besedah izvršnega direktorja znamke predstavljal manifest za prihodnjih deset let in evolucijo skulpture Pu+Ra Zero, ki so jo razkrili lani novembra. Luca Napolitano dodaja, da je novi koncept 100-odstotno električen v skladu z zadanimi cilji elektrifikacije, na kateri bo temeljila prihodnost njihovih novih modelov.

S predstavljenimi računalniško generiranimi fotografijami nakazujejo oblikovalsko zasnovo koncepta, ki bo predstavil temelje njihovih modelov prihodnosti v smislu oblikovanja, trajnosti, tehnologije in elektrifikacije. Inovativna streha krožne oblike bo poleg osvetlitve z naravno svetlobo zagotavljala panoramski pogled, videz zunanjosti koncepta pa poudarjajo preproste geometrijske oblike, ki se skladno povezujejo z zaobljenimi stranskimi linijami. Za prepoznavnost in povezavo z bogatim naborom klasičnih modelov iz preteklosti bo poskrbela ovalna zasnova zadnjih luči, ki izhaja iz ikoničnega modela Stratos, medtem ko horizontalne linije na zadnjem steklu na sodoben način interpretirajo dediščino  modela Lancia Beta HPE iz sedemdesetih let.

Dogodek Emozione Pu+Ra, na katerem namerava italijanska znamka s predstavitvijo novega koncepta ponuditi vpogled v svojo prihodnost, je načrtovan za 15 april.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Lancia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nakup avtomobila ob pomoči umetne inteligence kmalu realnost
Prodaja stagnira, dobički v nebo