Novice

Novo obdobje znamke Lancia

Leto 2022 predstavlja začetek novega obdobja italijanske znamke, ki se je pričelo z objavo nove desetletne strategije za prihodnost.

Lancia je lani pod okriljem Stellantisa predstavila načrte za ponovno obuditev znamke, ki je tekom preteklih let počasi tonila v zaton. Po besedah predstavnikov znamke Lancia je bilo leto 2022 prelomno na več področjih, saj so predstavili nov strateški načrt za obdobje prihodnjih desetih let ter, ob najavi ponovnega osvajanja evropskih trgov, predstavili tudi novo organizacijsko shemo na šestih največjih trgih. Konec leta so razkrili še novo grafično podobo in logotip znamke ter oblikovalsko filozofijo prihodnosti Pu+Ra Design, v aprilu pa načrtujejo predstavitev prototipa Lancia Concept na dogodku Milan Design Week,

Za Lancio oziroma njen model Ypsilon se je preteklo leto izkazalo kot eno uspešnejših, saj so zanj prejeli skoraj 41.000 rezervacij. S 15,3-odstotnim deležem prodaje na italijanskem trgu, kjer dosega drugo mesto najbolje prodajanih avtomobilov, pa že četrto leto zapored ostaja najbolje prodajan model svojega razreda.

V skladu s predstavljeno strategijo naj bi uvedli tri nove modele, ki si bodo sledili v dvoletnih zaporedjih – prvi bo v prihodnjem letu razkrit električni naslednik modela Ypsilon. Leto 2026 bo namenjeno predstavitvi modela višjega razreda, dve leti zatem, ko naj bi bila njihova ponudba v celoti električna, pa naj bi razkrili tudi novo generacijo modela Delta. Prihodnost znamke Lancia bo temeljila predvsem na trajnostnem razvoju, saj naj bi bila vsaj polovica površin v notranjosti novih modelov izdelana iz okolju prijaznih in recikliranih materialov.

Kupcem vozil želijo še naprej ponujati brezkompromisno izkušnjo kvalitete ter jim ponuditi vpogled v novo identiteto znamke tudi z novim pilotnim projektom razstavnega prostora v Milanu. Nova identiteta znamke naj bi bila v celoti vpeljana do konca junija leta 2024, še pred predstavitvijo nove generacije modela Ypsilon, poleg tega pa naj bi vpeljali tudi nov sistem distribucije z omejenim naborom zastopnikov, ki bodo dopolnjevali spletno ponudbo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Lancia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pričetek prodaje modela Fisker Ocean še letos
BMW še ni obupal nad gorivnimi celicami