Novice

Letošnji projekt Škodinih študentov bo poltovornjaška različica modela Kodiaq

Skupina študentov, ki pridobivajo znanje za nadaljevanje svoje poslovne kariere pri Škodi, naj bi v sklopu svojega izobraževanja za letos pripravila nov projekt koncepta.

Tokrat so si za cilj zastavili predelavo Škodinega največjega športnega terenca Kodiaq v dinamično dvovratno poltovornjaško pošast atraktivnega videza, ki pa seveda ne bo namenjena množični proizvodnji.

Ob pomoči Škodinega razvojnega oddelka in njihovih oblikovalcev bo tako 35 študentov sodelovalo pri preobrazbi, njen rezultat pa naj bi bil predstavljen ob zaključku projekta v juniju. Po prvih predstavljenih skicah naj bi bil koncept dvovratni poltovornjak z odprtim prtljažnim delom zadaj, z nakazano večjo oddaljenostjo od tal ter plastičnimi in gumijastimi dodatki pa naj bi želeli pokazati terenski značaj. Sama zasnova koncepta naj bi med drugim tudi poudarjala pomembnost modela Kodiaq v Škodini paleti in obenem prikazala neomejene možnosti oblikovalskih nadgradenj.

Škodin projekt sodelovanja študentov pri izdelavi koncepta poteka od leta 2014, ko so razkrili prvi model, ki je bil predstavljen kot študentski izdelek. Koncept Citijet je namreč nastal kot izpeljanka modela Citigo. Sledili so še konceptna izpeljanka modela Fabia, poimenovana Funstar in koncept Atero, zasnovan na osnovi modela Rapid Spaceback. Leta 2017 je Škodin oblikovalski podmladek predstavil novo izpeljanko modela Citigo, tokrat kot električno študijo z imenom Element, v lanskem letu pa so predstavili koncept športnega kabrioleta Sunroq, ki so ga zasnovali na osnovi športnega terenca Karoq.

Škodina poklicna šola za strojništvo je bila osnovana v letu 1927 in ponuja tri in štiri letne programe različnih tehničnih smeri, študentom oziroma bodočim zaposlenim pa so na voljo najmodernejša oprema ter visok nivo pridobivanja znanja.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo XJ še naprej Jaguarjev zastavonoša?
Black Chili: obvezna sestavina za vrhunski vozni vikend s Continentalom