Novice

Magneti Marelli dokončno pod okriljem Japoncev

Skupina FCA ja uspešno izpeljala prodajo svoje enote za proizvodnjo delov Magneti Marelli japonski korporaciji Calsonic Kansei.

Podjetje Magneti Marelli CK Holdings, kot se po novem imenuje združeno podjetje, naj bi bilo po prvotnih dogovorih sicer prodano za 6,2 milijarde evrov, glede na zadnje ocene vrednosti podjetja pa se je cena prevzema znižala na 5,8 milijarde evrov. Obenem naj bi upravni odbor ameriško-italijanskega avtomobilskega proizvajalca odobril tudi izplačilo dividend v višini dveh milijard evrov lastnikom delnic podjetja FCA.

Mike Manley, izvršni direktor skupine FCA, se je ob tej priložnosti zahvalil zaposlenim v podjetju Magneti Marelli za njihovo predanost pri razvoju ter proizvodnji inovativnih produktov, s katerimi so omogočili uresničevanje poslovnih ciljev skupine in poudaril, da za FCA še naprej ostajajo eden od glavnih dobaviteljev sestavnih komponent. Dodal je še, da je prepričan, da so z izvedbo tega posla zagotovili trdno prihodnost podjetju in njegovim zaposlenim.

V skupini FCA so prodajo Magneti Marellija načrtovali že v času, ko je bil za krmilom še pokojni Sergio Marchionne, prodaja največjemu japonskemu proizvajalcu avtomobilskih delov pa je bila ena od prvih pomembnejših odločitev, ki jo je potrdil njegov naslednik Mike Manley.

Vodenje združenega podjetja naj bi prevzel izvršni direktor podjetja Calsonic Kansei, Beda Bolzenius, ki je poudaril, da se veseli formalne združitve obeh podjetij in da skupno podjetje čaka obetavna prihodnost. Magneti Marelli CK Holdings naj bi bilo trenutno v svetovnem merilu sedmo največje podjetje, ki se ukvarja z razvojem in izdelavo delov za avtomobilsko industrijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Magneti Marelli. Foto: Magneti Marelli, Calsonic Kansei.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Hyundai Ioniq z daljšim dosegom
Audi intenzivneje v razvoj vodikovih gorivnih celic