Novice

Mercedes-AMG Project One hrumi na preizkusih vozne dinamike

Skoraj tri leta so minila od razkritja prototipa Project One na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Da dolgo čakanje na njegovo serijsko različico ne bi bilo dolgočasno, so pri proizvajalcu poskrbeli s posnetki s testnih voženj.

Čeprav ambiciozni projekt superšportnika nekoliko zamuja, saj naj bi se po prvih napovedih prodaja začela že v lanskem letu, se srečni kupci, ki jim je uspelo rezervirati eno od 275 enot, verjetno ne vznemirjajo preveč. Kljub temu so pri Mercedesu poskrbeli za vznemirjenje s posnetki Project One med obsežnimi preizkusi na stezi v Immendingnu, kjer krožijo predprodukcijska vozila z vgrajeno končno izvedbo hibridnega pogonskega sklopa, ki premore več kot 735 kW (1000 hp).

Zvok, ki ga pri tem proizvaja 1,6-litrski turbobencinski V6, naj bi bil povsem avtentičen ter bo voznikom neposredno približal tehnologijo dirkalnih avtomobilov Formule 1. Poleg preizkusa delovanja pogonskega sklopa pri polni moči pa naj bi bila obsežna testiranja namenjena tudi preverjanju in finim nastavitvam voznih lastnosti ter aktivnih elementov aerodinamike.

Pri proizvajalcu so za konec še razkrili naslednjo postajo Project One: preizkusi na Nürburgringu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Inovativnost Škode Enyaq iV izražena tudi z novo zasnovo luči
Prenova Porsche Panameri prinaša več drznosti