Novice

Inovativnost Škode Enyaq iV izražena tudi z novo zasnovo luči

Prvi Škodin model na osnovi modularne platforme MEB odpira nov list v poglavju električne mobilnosti.

Prihajajoči križanec bo prvi model češkega avtomobilskega proizvajalca na osnovi platforme MEB, ki so jo v skupini Volkswagen namenili električnim avtomobilom. Škoda Enyaq iV naj bi se ponašala z mnogimi inovativnimi rešitvami, med katerimi pri proizvajalcu izpostavljajo nov pristop pri zasnovi luči, ki predstavljajo kombinacijo sodobne tehnologije matričnih LED žarometov in emocionalnega oblikovalskega pristopa.

Po besedah Petra Nevřela, vodje oblikovalcev oddelka zunanjih svetlobnih teles, je zasnova žarometov modela Enyaq iV plod razvoja in implementacije Škodinega oblikovalskega jezika na tem področju v zadnjem obdobju (v modelih Scala, Kamiq in novi Octaviji). Vitkejša zasnova prednjih žarometov naj bi dodatno poudarila dinamičen videz, zaokrožen z drobno začrtanimi dnevnimi lučmi, in v kombinaciji z zadnjimi lučmi izražala inovativen značaj novega modela.

Po Nevřelovih besedah so pri oblikovanju tesno sodelovali z ostalimi kolegi oblikovalskega oddelka in ustvarili zaokroženo celoto. Še posebej ponosni pa so na dejstvo, da jim je uspelo na svoj način interpretirati tradicijo oblikovanja češkega kristala in jo izraziti v njihovih modelih.

Sodoben in dinamičen videz novega modela Škoda Enyaq bo širši javnosti prvič predstavljen 1. septembra v Pragi.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Inovativnost Škode Enyaq iV izražena tudi z novo zasnovo luči"


tha_man
3 leta 8 meseci nazaj

Njihove konceptne skice zgledajo odlično, pol pa pride ven dolgčas, kjer morajo na veliko govorit o detajlih (kristali v lučeh) in “clever” rešitvah (strgalo za led?!), ki ji sicer ne bi nihče opazil. Škoda, ker sta bla Roomster in še posebej Yeti dejansko kul in hkrati praktična (“clever”) avtomobila, brez da bi blo treba PR-u razlagat zakaj naj bi bilo tamu tako.

cashy
3 leta 8 meseci nazaj

Spredaj mi pa gril deluje, kot da gre v korak s trendom pri BMW-ju 😀

wildbliw
3 leta 8 meseci nazaj

Skoraj bolj se mi zdi, da hoče slediti Mazdi.

jack86
3 leta 8 meseci nazaj

Skica. Čist hudo 🙂

wildbliw
3 leta 8 meseci nazaj

Všeč mi je, da so vsaj malo manj v trikotnik. Trikotnik mi deluje grd in cenen in upam, da bo era trikotnih luči kmalu minila.

 
Kitajski CATL razvija baterije brez niklja in kobalta
Mercedes-AMG Project One hrumi na preizkusih vozne dinamike