Novice

Mercedes-Benz Vision EQXX z novim rekordom

Tokrat so brez vmesnega polnjenja premagali pot med nemškim Stuttgartom in britanskim Silverstonom, dolgo 1.202 kilometra.

S konceptom visoko učinkovitega električnega avtomobila Vision EQXX so dodatno izboljšali aprilski dosežek, ko so za 1.008-kilometrsko razdaljo med Stuttgartom in francosko riviero za sto prevoženih kilometrov v povprečju porabili 8,7 kilovatnih ur električne energije.

Tokrat je ekipo Mercedes pot vodila iz Stuttgarta preko Untertürkheima v Nemčiji ter mest Reims in Calais v Franciji proti Veliki Britaniji s končnim ciljem v Silverstonu. Med potjo so naredili kratek postanek še na sedežu ekipe Mercedes-AMG za Formulo 1 v mestu Brackley, ob prihodu v Silverstone pa je krmilo koncepta EQXX prevzel prvak Formule E, Nyck de Vries. Po ikonični dirkaški stezi je do izpraznjenja baterije prevozil še enajst krogov z najvišjo hitrostjo do 140 km/h, števec celotne poti pa se je ustavil pri skupno 1.202 prevoženih kilometrih s povprečno porabo 8,3 kWh/100 km.

Pot je, ob občasnem gostem prometu, potekala pri visokih zunanjih temperaturah, ki so jih uspešno premagovali z učinkovitim sistemom temperaturne regulacije. Med vožnjo v skupnem trajanju štirinajstih ur in pol je bila klimatska naprava aktivna nekaj več kot osem ur, kar pa po zagotovilih inženirjev ni bistveno vplivalo na končno porabo električne energije.

Po koncu dvodnevne poti in kratkem polnjenju po vožnji na dirkališču so tokratno misijo zaključili na bližnjem sedežu oddelka za pogonske sklope Mercedes-AMG v Brixworthu. Tam so preko noči poskrbeli za polnjenje in pripravo avtomobila za nastop na festivalu hitrosti v Goodwoodu.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes-Benz Vision EQXX z novim rekordom"


1 leto 9 meseci nazaj

Izgleda kot 100 let star starodobnik! Spet Čokolešnik?

 
Toyota RAV4 bo po prenovi digitalno naprednejša
DS 7 s prenovo dobiva še več dinamike in šarma