Novice

Mercedes oznanil načrte v zvezi z novim operacijskim sistemom MB.OS

Nemški avtomobilski proizvajalec je razkril dodatne podrobnosti novega operacijskega sistema MB.OS.

Operacijski sistem MB.OS po besedah predstavnikov nemške znamke ne bo zgolj osnova informacijsko-multimedijskih sistemov, temveč naj bi predstavljal tudi osnovo vrsti asistenčnih sistemov, omogočal pa naj bi tudi programske nadgradnje.

MB.OS naj bi ob podpori primerne strojne opreme omogočal večje zmogljivosti ter bo zasnovan na arhitekturi, ki bo omogočala povezavo strojne opreme s podatki v oblaku (chip-to-cloud). Tovrstna zasnova prinaša vrsto prednosti, vključno z možnostjo uporabe programske in strojne opreme vodilnih tehnoloških znamk, kar bo še dodatno izboljšalo uporabniško izkušnjo.

V partnerstvu s tehnološkim podjetjem Nvidia so zasnovali zmogljiv sistem, ki bo omogočal nadgrajeno izkušnjo samodejne vožnje in lahko obdela 254 trilijonov operacij v sekundi ob procesiranju podatkov številnih tipal, njegova hrbtenica pa bo omogočala tudi možnost strojnega učenja. V sodelovanju s tehnološkim velikanom Google bodo še dodatno izboljšali uporabniško izkušnjo, obenem pa naj bi ob možnosti uporabe Googlovih aplikacij predstavili lastno rešitev sistema navigacije, ki bo slonela na platformi Google Maps. Poleg tega naj bi sistem omogočal uporabo raznih aplikacij za video konference in igranje raznovrstnih iger ter s sistemom prodaje različnih funkcionalnosti in nadgradenj prinašal še dodatne možnosti zaslužka.

Mercedes-Benz, ki je ponudil prvi vpogled tudi v notranjost nove generacije razreda E, naj bi tekom lanskega leta s prodajo programsko definiranih funkcionalnosti in storitev, ki so trenutno v ponudbi, dosegel preko milijarde evrov prihodkov. Do leta 2025 načrtujejo, da naj bi na tem področju ustvarili več kot milijardo evrov dobička pred obrestmi in davki (EBIT).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi direktor Citroëna bo Thierry Koskas
Osvežena oblikovna zasnova družine Peugeot 508