Novice

Presenetljivi Porsche Mission E

Porsche je dan pred odprtjem salona v Frankfurtu šokiral javnost s 600-”konjsko” električno mrcino. Koncept Mission E ni le ekološko osveščen, krog na Nurburgirngu prevozi v manj kot osmih minutah.

Mission E je štirivraten športni avto, ki malenkost spominja na Panamero, vendar je v svojem videzu bistveno bolj gizdalinski. K njegovi atraktivnosti pripomorejo matirana bela barva, črna platišča in svetlobna podolgovata LED luč na zadku. Med najbolj prepoznaven zunanji detajl sodijo t.i. samomorilska vrata, ki omogočajo dostop do štirih sedežev. Koncept Mission E je povsem samosvoja vrsta Porscheja, ki se bo borila s Teslo in drugimi športnimi električnimi vozili.

Pri Porscheju pravijo, da Mission E doseže hitrost 100 km/h v 3,5 sekundah, do 200 km/h v 12 sekundah in ne preseže hitrosti 250 km/h. Štirikolesni pogon poganja navor iz obeh motorjev, za boljše vozne lastnosti pa skrbi štirikolesno zavijanje iz modela 911. S pomočjo kompozitnih materialov je težišče vozila postavljeno kar se da nizko.

Mission E za 80-odstotno napolnjenost potrebuje 15-minutno hitro polnjenje. Šef Mathias Mueller je predstavil polnjenje kot hiter postanek dirkalnika 919 na dirki La Sarthe, kjer so v letu 2015 zmagali: ”Tega vozila ne bi zmogli razviti tako hitro brez modela 919.”

Izvršni predsednik skupine Volkswagen, Martin Winterkorn, se je zavezal, da bo koncern lansiral preko 20 električnih ali priključnih hibridov do konca desetletja. In s takimi vozili, kot je Mission E, mu nihče ne oporeka.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Porsche)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar F-Pace v vseh podrobnostih
Nova generacija Honde Civic