Novice

Mercedes-Benz s podznamko za svoja električna vozila

Vse bolj glasne so govorice, da se Mercedes-Benz pripravlja na zagon podznamke, ki bo namenjena izključno prodaji električnih modelov. S to potezo želijo stopiti na prste Tesli in BMW-ju, saj vozila na alternativni pogon končno postajajo dobičkonosna, vse večji pa je tudi njihov tržni delež.

Neimenovan vir je potrdil prihod dveh električnih limuzin in dveh športnih terencev. Vsi štirje bodo del nove podznamke, ki zaenkrat še nima uradnega imena. Na začetku leta so sicer pri Mercedes-Benzu najavili prihod povsem novega električnega modela na pariški avtomobilski salon. Ob tej novici so se takoj razvila številna namigovanja, največkrat pa se omenja prihod visokozmogljive električne limuzine s štirikolesnim pogonom, skoraj 500-kilometrskim dosegom ter ceno okoli 180.000 evrov.

Kot trdi neimenovani, a po navedbah medijev zanesljivi vir iz podjetja, ki naj bi bil seznanjen z načrti za prihodnost, bo Mercedes prihajajoči električni model izdeloval v svoji tovarni v Bremnu. Naslednje leto naj bi se mu v proizvodnji pridružil še model GLC na gorivne celice, ki naj bi se imel poleg tega možnost polniti tudi preko električne vtičnice.

Mercedes-Benz je že poskusil z razredom B na gorivne celice, a ni bil uspešen. Vse večjo veljavo na trgu električnih vozil želijo tudi drugi proizvajalci vozil, med njimi izstopa Volkswagen, ki želi do leta 2020 pripraviti 20 električnih vozil in priklučnih hibridov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Nissan Skyline GT-R, Godzilla
Toyotin taksi prihodnosti