Novice

Mobilnost prihodnosti bo radikalno drugačna predvsem v bogatejših, gosto poseljenih mestih

Glede na skupno poročilo podjetij McKinsey & Co ter Bloomberg New Energy Finance, predstavljeno na nedavnem srečanju »World Future Energy Summit« v Londonu, bi lahko na ulicah bogatejših mest že leta 2030 prevladovala izključno električno gnana vozila.

Na nedavnem londonskem posvetu na temo energij prihodnosti so pri omenjenih ameriških podjetjih predstavili poročilo, v katerem napovedujejo, da bo v naslednjih desetih letih v bogatejših in gosto poseljenih mestih, kot sta na primer London in Singapur, na cestah kar dve tretjini izključno električno gnanih vozil. Razlog za to naj bi bila čedalje strožja okoljevarstvena politika, manjši stroški tovrstne tehnologije ter naraščajoče zanimanje potrošnikov.

Nenazadnje so novo ero električne mobilnosti že najavili tudi avtomobilski proizvajalci. Pri Volkswagnu bo prihajajoči model predvidoma osnovan na konceptu I.D.  ter cenovno pozicioniran podobno kot Golf. Svojo vizijo električne prihodnosti je na pariškem avtomobilskem salonu nakazal tudi Daimler s podznamko EQ in konceptom športno terenskega modela Generation EQ, njihov cilj pa je prevzeti primat med premijskimi proizvajalci.

Po drugi strani bi vzpon električnih vozil avtomobilskemu sektorju lahko predstavljal svojevrstno grožnjo, saj so strokovnjaki v poročilu med drugim zapisali, da bi bila lahko prihodnost mobilnosti bistveno drugačna od preteklosti in bi proizvajalci morda morali razmišljati o odmiku od poslovnega modela, ki sloni na lastništvu prevoznih sredstev, v smer, kjer je na voljo raznovrsten nabor storitev transporta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen želi kot prvi preseči milijon prodanih električnih vozil
Teslina novost bo počakala še par dni