Novice

Volkswagen želi kot prvi preseči milijon prodanih električnih vozil

Volkswagen želi iz afere Dieselgate priti še močnejši in postati največji proizvajalec električnih vozil na svetu.

Volkswagen je v Parizu premierno predstavil električni koncept I.D. in z njim napovedal svojo novo ero mobilnosti. Produkcijski model naj bi na ceste zapeljal leta 2020, v vmesnem času pa naj bi nemški proizvajalec vozil predstavil številne nove električne koncepte. Za Motor Trend je Christian Senger, vodja oddelka za električno mobilnost pri Volkswagnu, dejal, da so skrbi o električnih vozilih sedaj rešene ter upa, da bo Volkswagen kot prvi proizvajalec na svetu prodal več kot milijon električnih vozil.

”Želimo biti vodilni v e-mobilnosti, želimo biti prvi, ki bomo izdelali več kot milijon električnih vozil in zato moramo imeti resnično prepričljive rešitve. I.D. je v naših glavah pravi odgovor, zato ker rešuje nekatere osnovne probleme današnjih električnih vozil,” je dejal Senger.

Prihodnja paleta električnih modelov bo slonela na arhitekturi MEB, ki je dovolj prilagodljiva, da jo lahko uporabijo pri vozilih od segmenta A in vse do segmenta D.

”Cena baterij se bistveno izboljšuje. Polnilna mreža se bo izboljšala. Doseg je rešen – nič več ni tesnobe zaradi majhnega dosega. Cena vozila je nižja. Lahko bomo ugodili povpraševanju uporabnikov, umaknili se bomo od pristopa ‘električna vozila zaradi regulative’ k pristopu ‘električna vozila, ker jih zahtevajo kupci’,” je zaključil Senger.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen želi kot prvi preseči milijon prodanih električnih vozil"


xxl
7 leta 6 meseci nazaj

Živi bili pa videli,vsekakor bo to potegnilo marsikaj in marsikoga za sabo.

 
Poklon legendi: Citroënova peterica
Mobilnost prihodnosti bo radikalno drugačna predvsem v bogatejših, gosto poseljenih mestih