Novice

Na arhitekturi MFA2 bo zasnovano osem kompaktnih modelov Mercedes-Benz

Pri nemškem proizvajalcu vozil so potrdili, da se bo z novo arhitekturo število modelov s pogonom na sprednji kolesni par povečalo iz pet na osem.

V intervjuju za ameriški medij Car and Driver je Ola Källenius, vodja razvoja blagovne znamke Mercedes-Benz, potrdil novico o prihodu novih modelov, vendar ni želel razkriti podrobnosti. A kljub skrivnostnemu tonu lahko ugibamo, kateri se bodo preselil na najnovejšo arhitekturo.

Koncept limuzine razreda A, s katerim je nemški proizvajalec vozil na salonu v Šanghaju pokazal prvi vpogled v nove oblikovalske smernice oblikovalske filozofije Sensual Purity, je zasnovan na arhitekturi MFA2. Kot prvi izmed velikoserijskih modelov naj bi na njej slonel novi razred A, kmalu pa naj bi se mu pridružila še limuzinska različica. Razred naj bi dobil še dodatno različico s podaljšano medosno razdaljo, na novo arhitekturo pa se bodo najbrž preselili še razredi B, CLA, CLA Shooting Brake in križanec GLA. Če bo Mercedes pripravil še pomanjšano različico razreda G, ki naj bi nosila ime GLB, bo prav tako slonela na enaki zasnovi kot kompaktni bratje.

Källenius je molčal tudi o motorni paleti, a se špekulira, da bodo kompaktno družino vozil poganjali Renaultovi prostorninsko manjši agregati, ki bodo združeni z Daimlerjevimi 6-stopenjskimi ročnimi in samodejnimi dvosklopkovnimi menjalniki.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Toyota Supra
Nissanov koncept Signal Shield proti uporabi mobilnikov med vožnjo