Novice

Na vidiku spremembe v lastniški strukturi Aston Martina

Predstavniki britanskega proizvajalca prestižnih športnih avtomobilov naj bi se že dogovarjali s potencialnimi vlagatelji.

Aston Martin je pred dobrim letom stopil na borzni parket s prvo javno ponudbo delnic in po nekaj desetletjih premora postal prvi britanski avtomobilski proizvajalec, ki kotira na borzi v Londonu. Njihov borzni nastop v oktobru preteklega leta na začetku sicer ni dosegel pričakovanega odziva, vendar to ne pomeni, da lastništvo delnic ni zanimivo za potencialne vlagatelje.

V sporočilu, poslanem na borzo v Londonu, najavljajo, da so v pogovorih s potencialnimi vlagatelji s katerimi naj bi želeli vzpostaviti dolgoročno sodelovanje. Po neuradnih informacijah naj bi bil eden od možnih vlagateljev tudi milijarder Lawrence Stroll, ki naj bi osnoval konzorcij s ciljem nakupa lastniškega deleža britanskega avtomobilskega proizvajalca. Za pridobitev lastniškega deleža naj bi se zanimalo tudi več avtomobilskih proizvajalcev ter podjetij z Bližnjega Vzhoda, Kitajske in iz Indije. Trenutno naj bi si večino delnic lastila investicijska skupina Adeem – Primewagon iz Kuvajta, slaba tretjina naj bi bila v lasti italijanske skupine Investindustrial, 4-odstotni delež pa naj bi bil v lasti nemškega Daimlerja.

Stroll naj bi načrtoval nakup nadzornega deleža podjetja Aston Martin, s čimer bi izkoristil trenutno relativno nizko ceno delnic, saj naj bi ob prihodu športnega križanca DBX na trg po pričakovanjih narasla prodaja in vrednost delnice. S prodajo modela DBX naj bi pričeli prihodnje leto, po predvidevanjih podjetja pa naj bi se jim posledično prodaja na globalnih trgih povečala do dvakratno.

Predstavniki Aston Martina so v izjavi za javnost navedli, da trenutno preverjajo potrebe po kapitalu in prispele ponudbe, ter obenem potrdili, da potekajo pogovori o morebitnem sodelovanju s strateškimi vlagatelji z namenom vzpostavitve dolgotrajnega sodelovanja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz je osvetlil zgodovino žarometov
Luca De Meo potencialni kandidat za vodstvo Renaulta