Novice

Luca De Meo potencialni kandidat za vodstvo Renaulta

Po neuradnih informacijah naj bi Francozi predsedniku Seata ponudili mesto izvršnega direktorja znamke Renault.

Po poročanju španskega časnika La Vanguardia, ki je na podlagi podatkov anonimnih virov objavil novico, naj bi pri podjetju Renault vajeti prevzel Luca De Meo. De Meo trenutno opravlja funkcijo predsednika upravnega odbora španskega avtomobilskega proizvajalca Seat, v vlogi izvršnega direktorja Renaulta pa naj bi francosko podjetje vodil dve leti ter se nato posvetil predvsem navezi Renaulta z japonskima avtomobilskima proizvajalcema Nissan in Mitsubishi. Luca De Meo je na mestu predsednika Seata zadnja štiri leta in nadzoruje ponovno oživitev prodaje njihovih modelov ter povečanje sodelovanja z matično skupino Volkswagen.

Luca De Meo naj bi bil v preteklosti že omenjen kot potencialni kandidat za to pozicijo, za katero naj bi se potegovala še trenutna začasna izvršna direktorica Clotilde Delbos ter Patrick Koller, izvršni direktor podjetja Faurecia, ki se ukvarja s proizvodnjo delov za avtomobilsko industrijo. Finančna direktorica Clotilde Delbos je vodenje Renaulta prevzela v oktobru, ko je odbor direktorjev Renaulta izglasoval prenehanje mandata tedanjemu izvršnemu direktorju. Thierry Bolloré naj bi bil s položaja umaknjen predvsem zaradi prevelike naklonjenosti Carlosu Ghosnu, saj naj bi predstavljal oviro ob ponovnih poskusih utrjevanja alianse z Nissanom.

V primeru imenovanja za novega izvršnega direktorja podjetja Renault naj bi Luca De Meo znamki pomagal prebroditi viharne čase zaradi aretacije Carlosa Ghosna, enega največjih akterjev avtomobilske industrije v preteklosti, ki so ga japonske oblasti zadržale lani novembra. Ghosna so obtožili finančnih nepravilnosti in nezakonitih izplačil pri Nissanu ter trenutno čaka na sojenje, vsa očitana mu dejanja pa še naprej odločno zanika.

Pri obeh vpletenih podjetjih zaenkrat še niso podali nobenih izjav v zvezi z imenovanjem novega izvršnega direktorja Renaulta in objavljenimi informacijami.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Renault, SEAT Comms.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na vidiku spremembe v lastniški strukturi Aston Martina
Jeep do leta 2022 še z modelom, manjšim od Renegadea