Novice

Naši forumski uporabniki preizkušajo zimske pnevmatike Continental WinterContact TS860

Proti koncu septembra smo v forumski temi začeli iskati člane naše skupnosti, ki preživijo še posebej veliko časa na cesti tudi v zahtevnejših vremenskih razmerah. V dogovoru s podjetjem Continental Adria smo jim namreč želeli ponuditi priložnost, da sami preizkusijo pnevmatike WinterContact TS860 ter delijo svoje izkušnje tako z nami kot tudi s proizvajalcem.

Čim več, tem bolje

Continental test WinterContact TS 860 premontNK (8)Preden smo nagovorili člane naše skupnosti na forumu in portalu, smo morali opredeliti pogoje preizkusa. Pri kilometrih je bilo dokaj enostavno – čim več jih prevozijo v sezoni obvezne zimske opreme, tem bolje, vsekakor pa naj bi številka presegla 15.000 prevoženih kilometrov v obdobju od 15.11. letos do 15.3.2018. Razumljivo, če želimo spremljati obrabo in stanje pnevmatike pod pogoji, kot jih “običajni” uporabniki beležimo šele v dveh ali celo treh zimskih sezonah.

Drugi zastavljeni pogoj je bila starost vozila, ki je bila omejena na avtomobile letnika 2014 ali novejše. Kljub temu, da je bilo v pogovorih na forumu nekaj pripomb, je verjetno vseeno mogoče razumeti, da imajo starejša vozila lahko tudi več tehničnih pomanjkljivosti, kar bi posledično lahko vplivalo na vtise uporabnikov ali neenakomerno obrabo nameščenih zimskih pnevmatik. Nekje je bilo pač treba postaviti mejo.

Varno na cesto

Continental test WinterContact TS 860 premontNK (12)V mesecu novembru so se štirje izbranci s svojimi avtomobili odpravili na premontažo v vulkanizerski servis podjetja Autocommerce v Ljubljani, kjer so izkušeni tehniki strokovno opravili svojo nalogo. Zdaj vozniki že nekaj časa nabirajo kilometre z novimi pnevmatikami WinterContact TS860, ki so letos prepričale tudi izbrane evropske avtomobilske klube na neodvisnem testu zimskih pnevmatik.

Le dva dni pred zakonsko predpisanim datumom, ko morajo imeti vsi vozniki na avtomobilih nameščeno zimsko opremo, je naše ceste pobelil prvi sneg. Fotografije v galeriji so nastale prav na tisti dan in verjetno ni nobeno presenečenje, da so imeli vsi vulkanizerji polne roke dela. No, pa tudi od 13. novembra dalje smo imeli že kar nekaj priložnosti za vožnjo v pravih zimskih razmerah, zato smo zadovoljni, da bo vožnja naših uporabnikov z novimi pnevmatikami kar se da varna.

Meritve in vtisi

Medtem ko bodo na rednih obiskih vulkanizerske delavnice tehniki opravili meritve in ocenili stanje pnevmatik, bodo uporabniki podali svojo subjektivno oceno. Mi pa bomo poskrbeli za izmenjavo informacij z vami –  v posebni forumski temi, kjer boste lahko zastavili tudi svoja vprašanja, ter v prispevkih na našem portalu.

Continental Adria in Avtomobilizem.com (Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PRIMA se je lotila kompaktnih križancev
Clio za slovenske kupce