Novice

PRIMA se je lotila kompaktnih križancev

V projektu PRIMA smo se tokrat odločili, da se posvetimo popularnim križancem segmenta C. Pa smo se že takoj na začetku znašli pred odločitvami, kdo vse spada zraven in katere so tipične lastnosti predstavnikov razreda.

Podobni, pa tako različni

Tokrat smo kar nekaj časa porabili za nabor primerljivih modelov. Kar nekaj jih je bilo, za katere se nam je zdelo, da bi lahko spadali poleg, pa se je na koncu izkazalo, da so bili ali preveliki ali premajhni ali pa še niso prišli na naš trg.

V testu, kjer s kolegi iz še sedmih avtomobilističnih uredništev že četrtič primerjamo ponudbo avtomobilov enakega segmenta, smo tako zbrali:

Vsi avtomobili, z izjemo Toyote C-HR, naj bi bili opremljeni z dizelskim motorjem (moči 85-96 kW), pogonom na prednji kolesni par in ročnim menjalnikom. Pri Toyoti C-HR pa smo izbrali hibridno različico, ki na trgu predstavlja alternativo dizelskemu pogonu.


V projektu PRIMA sodelujemo: Avto Fokus, Dnevnik, Finance, Komotar Minuta, Siol, Volan, Žurnal24 in Avtomobilizem.com.


Spet zanimivi rezultati

Žal vam jih še ne smemo zaupati, so se nam pa zdeli zelo zanimivi. Kot običajno, smo tudi tokrat dodobra preverili različne lastnosti, ki lahko vplivajo na nakupno odločitev –  uporabnost potniškega in prtljažnega prostora, vozne lastnosti, založenost in delovanje sodobnih varnostno-asistenčnih in povezljivostnih dodatkov, stroški lastništva ter splošen vtis, ki ga je na nas pustil posamezen model.

Rezultate bomo objavili 9. decembra, že zdaj pa vas vabimo, da nam zaupate vašega favorita 😉

Avtomobilizem.com (Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

38 komentarjev za "PRIMA se je lotila kompaktnih križancev"


6 leta 4 meseci nazaj

Vsak ima svoje mnenje, jaz se bi po preizkušanju večine od teh, kljub temu , da sem večinoma proti VAG, odločil za Tiguan, p3008,Qashqai, Kadjar……………….., Toyota pa sploh ne vem kaj počne med temi , saj je bistveno manjša in utesnjena, zadaj sploh ne moreš normalno sedeti( vozil je nisem sem si jo pa podrobno ogledal v salonu) in bi morala biti v konkurenci za en razred nižje, kot pravim vsak se sam odloča.

6 leta 4 meseci nazaj

Nisem pristas francozov pa sem sel kljub temu na testno voznjo 3008. Morem reci da sem bil zelo pozitivno presenecen, zunanji in notranji videz je res na nivoju, pa vozi se tudi dobro, zato me ne preseneca da je zmagal.

6 leta 4 meseci nazaj

Zanimiva razvrstitev, najbolj prodajan avto v Eu je v slo ocenjen kot skoraj najslabši, ja vsak se pač odloči po svoje, kupci v razvitem svetu že vedo kako in kaj, drugače pa smo bili še v Yugi in tudi sedaj mi vedno najpametnejši na svetu, zato smo tudi vedeli da bomo s samostojnostjo postali druga Švica .

6 leta 4 meseci nazaj
Locher
6 leta 4 meseci nazaj

Smiselno. Meni se vrstni red ne zdi sporen.

6 leta 4 meseci nazaj

Od vseh nisem še vozil Ateke, Toyote in Opla, vse ostale sem že preizkušal in bi težko za katerega od njih dejal , da iztopa od ostalih, vsi so dobri vsak na svoj način, razočaral me je edino Hyundai v katerem se nisem najbolje počutil , zanimivo mi je bilo , da sem se v Kia Sportagu pa kar dobro ( oba sem vozil v razmaku nekaj ur isti dan), čeprav sta si nekako “bratski” vozili.

 
Rambo Lambo moderne dobe
Naši forumski uporabniki preizkušajo zimske pnevmatike Continental WinterContact TS860