Novice

Naslednja generacija modela Jeep Renegade bo predvsem električna

Pri znamki Jeep naj bi naslednika aktualne generacije kompaktnega športnega terenca zasnovali na Stellantisovi platformi Smart Car.

Prihod nove električne generacije modela Renegade je najavil izvršni direktor znamke Jeep Antonio Filosa, cenovno naj bi bil dostopnejši od manjšega modela Avenger. Kot je poudaril prvi mož Stellantisa Carlos Tavares, bo potrebno za doseganje zadanih cenovnih okvirjev uporabiti stroškovno ustreznejše litij-železo-fosfatne (LFP) baterije.

JeepRenegadee-HybridSKljučni sta nova platforma in baterije

Nova generacija modela Renegade bo zasnovana na Stellantisovi platformi Smart Car, njegova začetna cena pa naj bi bila po trenutnih napovedih okrog 25.000 ameriških dolarjev (23.300 evrov), kar je občutno manj od cen električne različice modela Avenger, ki se v slovenskih prodajnih salonih pričenjajo pri slabih 35.000 evrih. Na platformi Smart Car je zasnovan tudi novi Citroën ë-C3 Aircross, predstavljala pa bo tudi osnovo modelom Fiat Grande Panda in Opel Frontera, ki naj bi bili prav tako na voljo z baterijami LFP.

JeepRenegadeandCompasse-Hybridand4xeDo leta 2027 šest novih električnih modelov znamke Jeep

Čeprav točen prihod nove generacije modela Renegade še ni potrjen, pa bi bil lahko, glede na prejšnje napovedi, kupcem na voljo okrog leta 2026. V paleti električnih modelov, ki bodo v ponudbi znamke Jeep do leta 2027, bosta poleg premijskega modela Wagoneer S in terensko orientiranega modela Recon še zaenkrat neimenovani športni terenec srednje velikosti. Istočasno naj bi predstavili tudi električni model s podaljševalnikom dosega Jeep REx, ki naj bi nastal na enaki platformi (STLA Frame), kot prihajajoči poltovornjak Ram 1500 Ramcharger REx.

Novi Renegade, ki naj bi bil na voljo tudi z motorji na notranje zgorevanje, naj bi pripomogel k načrtovanemu dvigu prodajnih številk. Jeep je lani v globalnem merilu prodal milijon vozil, do leta 2027 pa načrtujejo, da bodo letno prodali 1,5 milijona vozil. Stroške nameravajo zmanjševati tudi s selitvijo proizvodnje v države s cenejšo delovno silo, evropsko proizvodnjo pa naj bi povečali s sedanjih 150.000 enot na 170.000 enot letno.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Stellantis. Foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zabaven dizajn še ni mrtev, dokaz je Fiat Grande Panda
Kitajski Leapmotor bo proizvajal v Stellantisovem obratu na Poljskem