Novice

Naslednji Wiessmannov športni avtomobil

Nemški butični izdelovalec avtomobilov namerava v prihajajočem športnem modelu uporabiti osemvaljnik podjetja BMW.

Podjetje, ki večinoma izdeluje modele športnih kabrioletov s pridihom preteklosti, namerava v prihodnjem letu predstaviti nov športni avtomobil, naslednika pred desetletjem predstavljenega modela Wiessmann MF5. Avtomobil nastaja pod kodnim imenom Gecko in naj bi predstavljal modernejšo različico predhodnika s kombinacijo retro videza, prestiža in zmogljivosti. Nastal naj bi na novi platformi, ki bo ob zmanjšani masi omogočila izboljšane zmogljivosti v primerjavi s prejšnjimi modeli.

K zmogljivostim, ki pritičejo športnemu avtomobilu, pa bo svoje dodal tudi 4,4-litrski V8 motor z dvema turbinama iz BMW-jeve športne družine M in razvije preko 600 “konjev”. Motor naj bi bil nameščen spredaj ter naj bi poganjal zadnji kolesni par ob idealni porazdelitvi (50:50) mase med obema osema.

Roheen Berry, izvršni direktor podjetja, je dejal, da se podjetje spet vrača v stare tirnice ter da se veselijo obetavne prihodnosti. Podjetje Wiessman sta v nemškem mestu Dülmen leta 1988 ustanovila brata Martin in Friedhelm Wiesmann z željo narediti avtomobil, ki bi predstavljal temelje športnih modelov.

Leta 2014, potem ko se je podjetje že nekaj časa ubadalo s finančnimi težavami in insolventnostjo ter posledično manjšim obsegom dela, je skrb nad njim prevzel Mario Spitzner, direktor oddelka za marketing in podobo znamke pri Mercedes-Benzu. Leto kasneje so s pomočjo britanskih vlagateljev podjetje ponovno oživili ter pričeli z razvojem novih projektov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Viessmann.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazda je elektriko prihranila za domači salon
Musk suvereno o nepremagljivosti Roadsterja