Novice

Musk suvereno o nepremagljivosti Roadsterja

Zdaj je že dobro znano, da je Elon Musk človek, ki rad provocira in ki na provokacije tudi rad odgovarja. V enem zadnjih čivkov je suvereno pritrdil, da bo Roadster, ko zapelje na cesto, najhitrejši serijsko proizvajani avto na Nürburgringu.

 

V zadnjem času je po spletu zaokrožila informacija, da naj bi Teslin Model S s posebnim novim tipom pogonskega sklopa podrl rekord svežega Porscheja Taycan okoli »Zelenega pekla«. Poročanja so govorila o naskoku celo približno dvajsetih sekund. Musk se je nad to objavo na Twiterju namuznil, da gre šele za začetek. Rekel je tudi, da bo serijski model S s tovrstnim pogonom, katerega prodaja steče oktobra ali novembra prihodnje leto, celo v sedemsedežni izvedbi izboljšal ta rezultat. Na njegov tvit se je odzvala uporabnica in ga povprašala, če je morda Roadster zmožen podreti absolutni rekord Nürburgringa za serijsko proizvajane avte, ki ga trenutno drži Lamborghini Aventador SVJ. Na provokacijo je Musk suvereno, brez kančka dvoma vase in svoje zaposlene, odvrnil – vsekakor.

Ljudje pravijo, da je ločnica med genijem in norcem majhna. Kakorkoli že, so takšni, ki Muska obožujejo, in drugi, ki ga prezirajo. Neodvisno od tega pa mu je, objektivno gledano, treba priznati pogum, drznost, sposobnost vizije, kot si jo le malokdo od nas običajnih smrtnikov lahko zamisli, ter nenazadnje neomajno samozavest. Ob zvrhani meri odločnosti in iznajdljivosti mu je vse skupaj pomagalo postaviti Teslo in še nekatera druga njegova podjetja v kratkih nekaj letih na zemljevid proizvajalcev, ki danes kaj štejejo. Ali ima vedno prav? Seveda ne! Pa je kljub temu že večkrat uresničil svoje napovedi. Že res, da ni bilo vse dostavljeno v obljubljenem času, a je na koncu večinoma vedno dostavil.

Ali bo Roadster, ko s tremi pogonskimi elektromotorji, neštetimi konjskimi močmi, kar 200-kilovaturno baterijo in v primeru top izvedbe baje celo z raketnimi potisniki, dejansko najhitrejši okoli Zelenega pekla? Nekako jasno je, da za rekord Nürburgringa ni vse samo v pogonski moči, temveč tudi v mnogih drugih lastnostih avta. Samo čas pa bo pokazal, kako nadrealističen je Teslin Roadster 2.0, ko bo zapeljal na redne ceste in na dirkališče. Do takrat pa nam ne ostane drugega, kot se smejati ali zmrdovati ob Muskovi neomajni samozavesti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla, Twiter.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Naslednji Wiessmannov športni avtomobil
Ineos Grenadier bo Defenderjev tekmec