Novice

Nio širi ponudbo z novim električnim križancem

Kitajski avtomobilski proizvajalec bo z modelom ES7 obogatil svojo ponudbo v priljubljenem segmentu športnih križancev.

Novi Nio ES7 se z dolžino 4,912 m (širina 1,987 m, višina 1,720 m in medosna razdalja 2,960 m) uvršča med križanca ES6 in ES8 ter s svojim videzom in padajočo streho poudarja športnost. Kot prvi model kitajske znamke je zasnovan v skladu z novo oblikovalsko filozofijo “Design for AD”, ki poudarja športni značaj. Za svojevrsten svetlobni podpis poleg vitkih dvodelnih sprednjih žarometov poskrbi tudi zasnova in delovanje zadnjih luči, ki jih sestavljata 202 LED modula kristalnih oblik. Zadnja generacija električne platforme omogoča namestitev komponent in tipal za podporo sistemu avtonomne vožnje – v ES6 jih bo skupno 33, vključno s tipali sistema lidar, kamerami, radarskimi in ultrazvočnimi tipali.

Notranjost novega ES7 je zasnovana v slogu dnevne sobe, saj poleg ambientalne osvetlitve in udobja ponuja tudi sistem PanoCinema, ki ob pomoči posebnih očal za obogateno resničnost omogoča ogled vsebin, kot da bi jih projicirali na zaslon velikosti 201 palca z razdalje šestih metrov. Že v osnovi se pred voznikom nahaja digitalna instrumentna plošča, nad sredinsko konzolo nameščen 12,8-palčni zaslon s tehnologijo Amoled pa poskrbi za prikaz vsebin informacijsko-multimedijskega sistema in upravljanje številnih funkcionalnosti. V dodatno pomoč bo tudi digitalni pomočnik Nomi, ki s parom digitalnih oči budno spremlja dogajanje s srednjega dela armaturne plošče.

Električni pogonski sklop poganja vsa štiri kolesa in ga sestavljata električna motorja z največjo sistemsko močjo 480 kW (653 KM) ter 850 Nm navora. Ob izbiri voznega načina Sport+ avtomobil iz mirovanja pospeši v 3,9 sekunde, podatka o najvišji hitrosti pa zaenkrat še ne razkrivajo. Kupci bodo lahko izbirali med tremi kapacitetami baterijskega paketa – vstopni s 75 kWh bo zadostoval za do 485 km dosega, srednji s 100 kWh bo omogočal do 620 km, še več pa ponuja Ultra-Long Range baterijski paket, ki s 150 kWh omogoča do 850 km vožnje z enim polnjenjem.

S prodajo naj bi pričeli konec letošnjega avgusta, cene pa naj bi se na kitajskem trgu pričele pri 468.000 kitajskih juanih (66.706 evrih) za različico z baterijo kapacitete 75 kWh, medtem ko bo za model z baterijo kapacitete 100 kWh potrebno odšteti najmanj 526.000 juanov oziroma 74.973 evrov. Zaenkrat še ni znano, ali bo ES6 na voljo tudi kupcem izven Kitajske.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Nio. Foto: Nio.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Stellantisovi modeli v 2024 prvič z avtonomno tehnologijo tretje stopnje
Microlino pripravljen na začetek serijske proizvodnje