Novice

Nio odprl prodajni salon na Norveškem

S prvim oktobrom je v Oslu zaživelo evropsko predstavništvo kitajske znamke Nio, v katerem pričenjajo s prodajo električnega križanca Nio ES8.

Predstavništvo in prodajni salon znamke Nio v Oslu bo s skupno površino 2.100 kvadratnih metrov njihov največji center na Norveškem in bo kupcem ponujal vrsto storitev, vključno z razstavljeno zbirko oblačil in nakita, razvito v sodelovanju z ilustratorkama Anette Moi in Sandro Blikås.

Kitajski proizvajalec električnih avtomobilov bo norveškim kupcem med drugim ponudil opcijo nakupa avtomobila brez baterij ob možnosti njihovega najema, ki naj bi potekal po sistemu mesečne naročnine ob uporabi storitve Nio BaaS (Battery as a Service). Cene najema pri modelu ES8 naj bi se gibale med 138 evri mesečno za standardni paket baterij kapacitete 75 kWh in 197 evri mesečno za zmogljivejši baterijski paket kapacitete 100 kWh. S tovrstno ponudbo želijo pri znamki Nio kupcem olajšati nakup električnega avtomobila ter razbliniti morebitne pomisleke v zvezi z opcijsko nadgradnjo kapacitete, slabšanjem zmogljivosti baterij po nekaj letih uporabe ter posledično večjo izgubo vrednosti električnih avtomobilov.

Električni športni križanec Nio ES8 bo sicer norveškim kupcem na voljo po vstopni ceni 609.500 norveških kron (59.960 evrov) za model s standardnim paketom baterij kapacitete 75 kWh in dosegom do 375 km (WLTP) z enim polnjenjem. Zmogljivejši ES8 z baterijskim paketom kapacitete 100 kWh in dosegom do 500 km (WLTP) naj bi Norvežane stal najmanj 679.000 kron (66.800 evrov). Cena avtomobila naj bi bila ob izbiri storitve BaaS in plačevanju mesečne najemnine 138 evrov za standardni baterijski paket za 90.000 kron (8.855 evrov) nižja, ob izbiri zmogljivejšega baterijskega paketa pa bodo norveški kupci za mesečno najemnino v višini 197 evrov ob nakupu križanca ES8 dobili popust v višini 160.000 kron (15.740 evrov).

Do konca prihodnjega leta naj bi znamka Nio v petih večjih norveških mestih postavila 20 točk za zamenjavo baterij (Power Swap), prva izmed njih pa naj bi pričela delovati že v tem mesecu. Kmalu bo odprt tudi njihov servisni center, kjer bodo poskrbeli za dobavo, servisiranje ter prevzem vozil, obenem pa bo predstavljal tudi bazo njihovi mobilni servisni floti.

Po besedah izvršnega direktorja za področje Evrope Alexandra Schwarza, odprtje novega centra predstavlja pomemben mejnik v zgodovini podjetja in evropskim kupcem ponuja novo izkušnjo. V skupnosti Nio bodo v okviru njihovih predstavništev, sevisnih centrov, postaj za zamenjavo baterij in naročniških modelov storitve BaaS deležni največje možne fleksibilnosti ter skrbi za stranke.

Avtomobilizem.com (Carscoops, Nio. Foto: Nio.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferrari sodeluje z bivšima oblikovalcema podjetja Apple
Volvo pripravlja prvo javno prodajo delnic