Novice

Koncept Nissan IMs je električen limuzinski križanec

Nissan z novim konceptom predstavlja zanimivo zasnovo limuzine športne zunanjosti in prestižne notranjosti, ki se je ne bi sramovali niti predstavniki najvišjega razreda.

Na avtomobilskem salonu v Detroitu je Nissan razkril mogočno podobo njihovega novega koncepta, ki nam predstavlja zmes limuzine in križanca kot najboljše iz obeh svetov. Avtomobil dolžine 4,845 m pri medosni razdalji 2,9 m v notranjosti ponuja obilo prostora, ne glede na konfiguracijo notranjosti, ki je v osnovi namenjena prevozu petih oseb. V primeru, da si zaželimo udobja, primerno limuzinam višjega ranga, pa lahko ob preklopu zadnjih sedežev dobimo tako imenovan premierski sedež.

Združitev obeh avtomobilskih razredov je unikatna tudi v oblikovalskem smislu, saj je kombinacija ostrih linij z mehko prehajajočimi površinami izvedena v pravšnji meri, da še poveča atraktivnost zunanjega videza, ki ga poudarijo tudi 22-palčna platišča. Futuristični dizajn se izraža tudi v notranjosti, pred voznikom se nahaja kompakten volan, preko celotne armaturne plošče pa so nameščeni veliki digitalni zasloni, ki skrbijo za prikaz osnovnih informacij in funkcij avtomobila. Zaslon pred sopotnikom pa kombinirano prikazuje potovalne informacije ali različne vsebine multimedijskega sistema.

Pogonski sklop sestavljata dva električna motorja, ki skupno razvijeta 360 kW (490 KM) in 799 Nm navora, baterijski paket s kapaciteto 115 kWh pa naj bi omogočal do 611 km dosega z enim polnjenjem. Drugih podrobnosti pri Nissanu zaenkrat še niso razkrili, znano je le, da za lego na cesti skrbi nastavljivo zračno vzmetenje, ki bi ob izbiri različnih načinov vožnje lahko omogočalo tudi nekaj terenskih zmogljivosti. Poleg ostalih dosežkov moderne tehnologije naj bi bila vgrajena še nedavno predstavljena tehnologija L2V (nevidno v vidno), ki naj bi vozniku omogočala pogled izza ovinka ter pripomogla k večji varnosti. Koncept naj bi bil namenjen avtonomni vožnji najvišje stopnje, ob preklopu v samodejni način vožnje pa se volan in pedala umaknejo, ter tako vozniku omogočijo dodatno udobje.

Avtomobilizem.com (Vir: Nissan, Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Končno popolnoma nova Toyota Supra
Shelby GT500 bo najmočnejši Mustang in tudi Ford vseh časov