Novice

Voilà, to je novi Renault Clio

Nov dan, nove fotografije, tokrat zunanjosti pete generacije Renaultove ikone, ki ima veliko ljubiteljev tudi v Sloveniji.

Eleganca in dinamika sta prva pridevnika, ki so jih pri proizvajalcu pripisali novemu Cliu, ki je po njihovih besedah zadržal čutne linije predhodnika. Na prvi pogled izstopata večja prednja maska in izražena sredinska reža za zajem zraka, sicer pa deluje Clio nekoliko bolj atletsko na račun do 30 mm nižje višine (1.440 mm) in širine 1.798 mm. Ob tem je model opremljen z usmerjevalniki zraka na prednjih kolesnih lokih, ki skrbijo za izboljšanje aerodinamike, kar ob bolj dinamičnem videzu vpliva tudi na nižjo porabo. Skupna dolžina je za 14 mm krajša kot v četrti generaciji (4.048 mm), pa naj mu v notranjosti na račun prerazporeditve kljub vsemu ne bi manjkalo prostora.

Za živahnost barvne palete ob ostali deseterici odtenkov poskrbi nova oranžna barva Valencia, ki naj bi bila na račun posebne tehnologije še posebej globoka in žareča. Raznolikost in prilagajanje okusu kupcev omogočajo še trije zunanji kontrastni barvni paketi v rdeči, oranžni in črni barvi.

Prednja žarometa sta pri Cliu že serijsko na voljo v polni tehniki LED, svetlobni podpis v obliki črke C pa je enak kot pri aktualnih novejših modelih znamke. Tudi zadek nudi bolj izrazita svetilna elementa, za žarometa pa zatrjujejo, da dajeta še posebej močan globinski učinek.

Zasnova prtljažnega prostora, ki meri v osnovni postavitvi 391 litrov, je bila narejena z mislijo na optimizacijo, zato je bolj kvadratne oblike in ima dvojno dno, ki v primeru zlaganja naslona zadnjih sedežev sestavlja ravno nakladalno površino. Zvočniki avdio sistema Bose so vgrajeni na način, ki ne zmanjšuje kapacitete, potnikom pa je v kabini na voljo še dodatnih 26 litrov odlagalnih in shranjevalnih površin.

Zunanjost novega Clia je ob vsem naštetem polna drugih kromiranih oblikovalskih elementov, ki nakazujejo, da se želi Clio izkazati pred zahtevno publiko. Zadnji kljuki, ki sta še vedno nameščeni ob steklu, sta sijoče črne barve, enako velja za stebrička B in C.

Nov paket opreme R.S. Line naj bi postopoma nadomestil in nadgradil dosedanji GT-Line. Cliu naj bi dodal atletski pridih tako zunaj kot znotraj, s čimer bi zadostil zahtevam kupcev, ki si želijo izstopati iz množice. Zunanjost bo opremljena z lamelo F1, ki je značilna za vse modele R.S., masko z obliko satovja, posebnimi 17-palčnimi platišči in bo imela prilagojeno oblikovanje zadka. V notranjosti bosta nameščena športna prednja sedeža z boljšo oporo, zraven spadajo še vstavki v videzu ogljikovih vlaken, volanski obroč s perforiranim usnjem in dvojnim rombom R.S., aluminijaste stopalke ter črna notranjost s kontrastnimi rdečimi šivi in obrobami. Ob vsem naštetem pa zaenkrat nimamo nobenih podatkov o prilagojeni vozni izkušnji.

Tudi v paleto Clia prihaja serija Initiale Paris, s katero bo mestni avtomobil deležen pridiha elegance na račun kromiranih dodatkov, antene v obliki plavuti morskega psa, posebnih 17-palčnih platišč ter drugačne (usnjene) notranjosti v črni ali sivi barvi.

Zanimivo bo videti, kakšen bo prvi vtis, ki ga bo pustil Clio v živo …

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Voilà, to je novi Renault Clio"


1 leto 5 meseci nazaj

Lep avtomobil,tako zunanjost, kot notranjost in ob pravi ceni bo gotovo spet prodajna uspešnica

xxl
1 leto 5 meseci nazaj

Lepa širina, skoraj 180, prtljažnik skoraj 400 litrov. Serijsko full led. Osebno skoraj ne rabim večji avto. Sicer sem pričakoval bolj oblikovno spremenjenega, ampak, če bo cena ugodna…

Aesthetics
1 leto 5 meseci nazaj

Enako! Če bo cena prava, ali RS-Line ali RS. Na slikah zgleda vrhunsko tako zunaj, kot znotraj.

 
Je Ford patentiral pogon hibridnega Mustanga?
N-Sport za nujno širitev ponudbe Nissan Micre