Novice

Nissan postopoma razkriva novi Qashqai

Nova generacija priljubljenega pionirja med kompaktnimi križanci naj bi ob sodobnih oblikovalskih prijemih ponujala vrhunsko udobje in najnovejše tehnologije.

Ob malenkost večjih zunanjih merah naj bi notranjost novega Nissana Qashqai ponujala vozniku in potnikom še več prostora, večji pa naj bi bil tudi prostor, namenjen prtljagi, ki v novi različici presega 500 litrov. Zasnova kabinskega dela temelji na načelih povezljivosti, udobja in enostavnega upravljanja ter postavlja nova merila segmenta, saj je v veliko pogledih brezkompromisno podrejena uporabniku. Izboljšali so preglednost v vse smeri, povečana medosna razdalja pa daje več prostora za noge potnikom na zadnji klopi. Večja je tudi razdalja med voznikom in sovoznikom.

Da bi poudarili eleganco, sedeže prekrivajo novi materiali, ki lahko vključujejo napa usnje, dodatno udobje pa prinašata sprednja sedeža z masažno funkcijo, ki sta na voljo v višjih nivojih opreme. Veliko pozornosti pri zasnovi notranjosti je bilo tokrat posvečenp ergonomiji ter estetski kakovosti stikal in gumbov, oblika osrednje konzole pa je optimizirana na način, ki kar najbolje poudari ergonomijo in uporabnost.

Napreden multimedijsko-informacijski sistem temelji na naboru povezljivih storitev, ki vključujejo enostavno povezovanje mobilnih telefonov s podporo Android Auto in Apple CarPlay, brezžično omrežje za dostop do interneta ter posebno aplikacijo Nissan Connect Services, ki omogoča upravljanje in nadzor avtomobila. Podajanje informacij in upravljanje bo potekalo preko 9-palčnega zaslona na dotik, za varnejšo vožnjo pa bodo ključni podatki lahko prikazani tudi preko prikazovalnika na vetrobranskem steklu (HUD), ki z diagonalo 10,8 palcev ponuja največjo površino prikaza v tem segmentu. Opcijsko bo lahko na voljo vrhunski sistem desetih zvočnikov Bose, funkcije ukazov na daljavo (Home-to-Car) pa so združljive z digitalnimi pomočniki Google Assistant in Amazon Alexa ter podpirajo širok nabor ukazov, vključno z možnostjo nadzora sistema navigacije.

Z novo generacijo modela Qashqaia pri Nissanu uvajajo poročanje o stanju avtomobila, ki bo dosegljivo preko aplikacije in uporabnika obvešča na morebitne napake ali potrebo po nujnem vzdrževanju. Prvič v tem modelu je uvedeno tudi sledenje ukradenemu vozilu ter možnost klica službe za pomoč preko gumba, dosegljivega na zaslonu sistema Nissan Connect.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Nissan postopoma razkriva novi Qashqai"


mrtwelvetrees
3 leta 5 meseci nazaj

Lepo kar se vidi, ampak cena bo najbrž v zagonu kar lepa, vsaj ene 30.000 z vsaj nekaj opreme.

JG2
3 leta 5 meseci nazaj

Ja ok tole bo spet zelo zelo dober avto, pa že sedanji sploh ne izgleda slabo kljub letom.

wildbliw
3 leta 5 meseci nazaj

Edino notranjost malo šepa, kot je to vedno pri Nissanu, Fordu, …

 
Lexusov električno gnani koncept in pogon Direct4
Ineos je novi lastnik proizvodnega obrata Hambach