Novice

Nissan še intenzivneje v elektrifikacijo

Japonski avtomobilski proizvajalec nadgrajuje strategijo elektrifikacije z dodatnimi električnimi modeli, ki jih nameravajo predstaviti do leta 2030.

Nissan je razkril še bolj ambiciozne načrte za prihodnost, po katerih nameravajo povečati intenzivnost uvajanja električnih in elektrificiranih modelov, Ciljem strategije Nissan Ambition 2030, ki so jo predstavili v letu 2021, dodajajo nove električne modele. V skladu s prilagojenimi načrti naj bi do konca desetletja predstavili 27 elektrificiranih modelov, od tega naj bi jih bilo 19 popolnoma električnih – štiri več kot v prvotno zastavljeni strategiji.

Nov električni model, ki bo namenjen kitajskemu trgu, naj bi predstavili v prihodnjem letu, medtem ko naj bi elektrifikacija prodajne palete za Evropo potekala v še tesnejšem sodelovanju znotraj alianse Renault-Nissan-Mitsubishi. Čeprav dodanih podrobnosti zaenkrat ne razkrivajo, pa lahko med novimi električnimi modeli pričakujemo naslednjo generacijo modela Nissan Leaf, električnega naslednika modela Micra ter električne različice prihajajočih generacij modelov Juke, Qashqai in X-Trail, ki naj bi bili predstavljeni v obdobju med letoma 2025 in 2027. Poleg tega naj bi pri Nissanu potrdili tudi prihod električnega mestnega modela, ki bo skupaj z Renaultovim bratrancem namenjen trgom Južne Amerike.

Dodatna ponudba elektrificiranih modelov naj bi sledila razmeram na trgu in večjemu povpraševanju kupcev po tovrstnih modelih, zato pri Nissanu popravljajo tudi najavo deleža elektrificiranih vozil v lastni prodaji. Po novih izračunih naj bi v globalnem merilu do leta 2026 prodali več kot 44 odstotkov (prej 40 odstotkov) elektrificiranih vozil. Ta bodo z 98 odstotki (prej 75 odstotki) prevladovala na evropskem trgu, 58-odstotni (prej 55-odstotni) delež naj bi zavzemala na japonskem trgu ter 40-odstotni v Ameriki. Nasprotno naj bi do leta 2036 na kitajskem trgu prodali nekoliko manj elektrificiranih avtomobilov (35 odstotkov). Do leta 2030 naj bi elektrificirana vozila predstavljala 55 odstotkov celotne prodaje modelov Nissan in Infiniti. Hkrati do leta 2030 načrtujejo postati popolnoma električna znamka tudi znotraj Združenih držav Amerike.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežitev za Hyundai i10
Pričetek prodaje modela Fisker Ocean še letos