Novice

Nova generacija modela Audi A8 prihaja prihodnje leto

Predstavniki Audija so za prihodnje leto potrdili prihod nove generacije enega najbolj prestižnih modelov znamke, ki bo na voljo le v električno gnani različici.

Novi Audi A8 e-Tron naj bi bil zasnovan na predlani predstavljenemu konceptu Grand Sphere, ki po besedah direktorja Audijevega oblikovalskega oddelka že ponuja dokaj natančen vpogled v lastnosti produkcijskega modela. Nova generacija prestižne limuzine A8 bo zasnovana na konstrukcijski osnovi PPE in bo na voljo izključno z električnim pogonskim sklopom. Pri Audiju dodatnih podrobnosti zaenkrat še ne razkrivajo, najverjetneje pa bodo zmogljivosti podobne tistim, predstavljenim v konceptu, ki ga poganjata dva električna motorja s sistemsko močjo 530 kW (721 KM) in 960 Nm navora v kombinaciji z baterijo kapacitete 120 kWh in do 750 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Produkcijski model naj bi dimenzijsko ostal v okvirih koncepta (dolžina 5,35 in medosna razdalja 3,19 m) ter naj bi kot prestižna električna limuzina ohranih večino oblikovalskih rešitev, ki so jih predstavili s konceptom Grand Sphere. Novi Audi A8 bi lahko bil, s ciljem povečanja udobja, malenkost višji, določene spremembe pa lahko pričakujemo tudi pri velikosti koles in dimenzijah stebričkov.

Več sprememb bo verjetno deležna notranjost, ki bo v produkcijskem modelu manj futuristične zasnove v primerjavi s konceptom, predstavniki znamke pa seveda zagotavljajo najvišjo možno mero prestiža in dostopnost najsodobnejših tehnologij in asistenčnih sistemov, ki so trenutno na voljo v okviru Skupine Volkswagen in zreli za vsakdanjo uporabo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zeekr najavlja nov model
Nižja cena in povečanje proizvodnje za Ford Mustang Mach-E