Novice

Nov začetek za Lancio

Lancia ima trenutno v svoji modelni paleti le en model, ki je naprodaj samo na domačih tleh. A to naj bi se kmalu spremenilo, saj so pri znamki razkrili načrte o širjenju svoje ponudbe. V prihodnjih petih letih naj bi namreč lansirali tri nove modele.

Lancia je svoje napovedi podkrepila z delnim prikazom prvega prihajajočega koncepta, ki bo luč sveta ugledal 15. aprila. Za zdaj nam preostane le čakanje, Italijani so namreč pokazali le zadnji bok vozila, ki očitno sledi oblikovni študiji Pu+Ra Zero, predstavljeni lanskega novembra.

Napoved novega modela ali le oblikovalskega jezika?

Ob razkritju prve fotografije je Luca Napolitano, izvršni predsednik Lancie, novinarje in ljubitelje znamke povabil na dogodek Emozione Pu+Ra, kjer bodo v celoti razkrili koncept. Pravzaprav glede na skromne informacije za zdaj niti ne vemo, ali bodo pri Lanciji predstavili nov koncept, ki bo napovedoval serijski model, ali le pokazali prihodnji oblikovalski jezik.

Že pred časom so sicer Italijani za prihodnje leto potrdili prihod nove generacije Ypsilona. Trenutni model je v prodaji že od leta 2011 in gre za enega od modelov z najdaljšim življenjskim stažem. Kljub številnim prenovam in tehnološkim nadgradnjam sloni Ypsilon na arhitekturi Fiata 500 in Pande iz leta 2003. Po Ypsilonu pa naj bi na ceste leta 2026 zapeljala še električna Delta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Lancia)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razlogi, da Porsche verjame v sintetična goriva
Togg T10X bo prvi električni križanec turškega porekla