Novice

Nove menjave vodilnih v podjetjih skupine Volkswagen

V skupini Volkswagen so se odločili za spremembe v vrhu Škode, Volkswagnovega oddelka za komercialna vozila in skupine Traton, ki združuje njihove znamke tovornih vozil.

Po skoraj petih letih na čelu češkega avtomobilskega proizvajalca Škoda naj bi s koncem tega meseca vodstveni položaj zapustil Bernhard Maier, ki je svojo poslovno pot v avtomobilski industriji začel leta 1988 pri podjetju BMW, kjer je do leta 2001 zasedal različne vodstvene položaje, nato pa opravljal vodstvene funkcije v podjetju Porsche. Leta 2015 je bil imenovan na mesto predsednika odbora direktorjev Škode, ki jo je vodil v enem najbolj uspešnih obdobij delovanja. Pri Škodi zaenkrat ne razkrivajo razlogov za njegov odstop, naslednika pa naj bi v skladu s češko zakonodajo izvolili na prvi seji odbora v avgustu.

Spremembe se obetajo tudi v vrhu Volkswagnovih komercialnih vozil, saj s prvim septembrom Thomas Sedran, trenutni predsednik upravnega odbora, zapušča svoj položaj, na njegovo mesto pa naj bi prišel Carsten Intra. Thomas Sedran s septembrom prevzema vodenje področja za upravljanje z viri pri skupini Volkswagen pod nadzorom Gunnarja Kiliana, člana upravnega odbora, zadolženega za področje kadrovskih zadev. S 15. julijem se s čela skupine Traton poslavlja Andreas Renschler, ki obenem zapušča položaj člana upravnega odbora Volkswagna. Vodstvo skupine Traton, pod katero so združene znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, po novem prevzema Matthias Gründler.

Najava novih sprememb sledi nedavnemu imenovanju Ralfa Brandstätterja na vodilni položaj področja potniških vozil Volkswagen, po odločitvi Herberta Diessa, da se osredotoči predvsem na naloge izvršnega direktorja skupine Volkswagen.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda, Traton, Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nove menjave vodilnih v podjetjih skupine Volkswagen"


3 leta 9 meseci nazaj

Škodi gre preveč dobro, pa jo je treba malo zabremzat 😛

 
Električno gnani el-Born s Cuprino značko
Mercedes AMG GT Black Series prvič na ogled