Novice

Ralf Brandstätter je novi izvršni direktor znamke Volkswagen

Brandstätter s 1. julijem letošnjega leta formalno prevzema položaj prvega moža nemške znamke osebnih vozil od Herberta Diessa, ki se je odpovedal dvojni vlogi ter se bo osredotočil na naloge izvršnega direktorja skupine Volkswagen.

Ralf Brandstätter s prevzemom vodilne vloge pri znamki potniških vozil Volkswagen predvidoma ne bo imel posebnih težav, saj je bil zadnje dve leti njen operativni direktor. Očitno enako misli tudi Herbert Diess, ki je odločitev uprave pospremil z besedami: “Ralf Brandstätter je eden najbolj izkušenih managerjev v podjetju. Zadnji dve leti je uspešno vodil Volkswagen kot direktor operative in odigral pomembno vlogo pri oblikovanju preobrazbe znamke. Zato sem zelo zadovoljen, da bo Ralf Brandstätter nadaljeval z razvojem znamke v vlogi izvršnega direktorja, pri čemer bo sledil strateškim odločitvam zadnjih nekaj let.”

Med omenjenimi strateškimi odločitvami so v ospredju nedvomno tiste, ki znamko Volkswagen v prihodnosti usmerjajo na pot e-mobilnosti in obširne digitalizacije modelov. V sporočilu za javnost so tako med drugim zapisali, da je po rekordnih rezultatih v letu 2019 znamka izvrstno pozicionirana za prihodnost, ki med drugim prinaša drugo fazo strategije Transform 2025+ – prodajo številnih novih električnih modelov, ki naj bi do leta 2025 dosegla vsaj 1,5 milijona enot.

Ralf Brandstätter, ki je del skupine Volkswagen že od leta 1993, je svoje imenovanje pospremil z izjavo: “Za Volkswagen je bila smer v prihodnost določena. Na osnovi strategije Transform 2025+ se znamka razvija v enega vodilnih ponudnikov ogljično nevtralne mobilnosti ter je na poti k temu, da postane podjetje digitalne tehnologije.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropski varuhi konkurence naj bi imeli pomisleke glede združitve skupin FCA in PSA
Suzuki podaljšuje sodelovanje z Judo zvezo Slovenije