Novice

Novi Jaguar E-Pace tudi kot priključni hibrid

Prenova je Jaguarjevemu športnemu terencu, poleg prenovljene zunanjosti in izboljšane notranjosti, ob večji dinamiki prinesla novo arhitekturo in nadgrajeno povezanost.

Bolj razkošen videz in samozavestnejši nastop modela E-Pace poudarjajo nov sprednji odbijač z izboljšano aerodinamiko, spremenjena spodnja odprtina za zajem zraka ter na novo oblikovane rešetke maske z diamantnimi podrobnostmi. Videz sprednjega dela zaokrožijo  LED žarometi, nekoliko spremenjen zadek pa nove zadnje LED luči, povzete po modelu I-Pace.

Notranjost E-Pace z osvežitvijo dobiva še več razkošja in večjo osredotočenost na voznika, izbira kvalitetnejših materialov pa izraža nove podrobnosti, ki poudarjajo zrelost. Do novega multimedijsko-informacijskega sistema Pivi Pro lahko dostopamo preko 11,4-palčnega zaslona na dotik, nameščenega na sredini armaturne plošče. Zaslon je rahlo ukrivljen in sestavljen iz dveh plasti, ki omogočata odpornost na prstne odtise ter preprečujeta bleščanje. Nova napredna arhitektura EVA 2.0 podpira vrsto tehnologij, ki zagotavljajo, da je vozilo pripravljeno za prihodnost ter vedno povezano in posodobljeno.

Pred voznikom se nahaja nov volanski obroč z (do pritiska) skritimi stikali in kovinskimi prestavnimi ročicami. Po zaslugi nove arhitekture z bolj togo pritrditvijo sprednjega vzmetenja že sama konstrukcija zmanjšuje vibracije in zmanjšuje hrup v kabini, kar omogoča večje udobje in prefinjenost.

Široka motorna paleta zajema bencinske motorje prostornine 1,5 l (160 KM) in 2,0 l (200 KM, 249 KM, 300 KM) v kombinaciji s tehnologijo blagega hibrida. Šibkejša različica preko 8-stopenjske avtomatike poganja sprednji kolesni par, ostale pa so povezane z 9-stopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom. Dizelske barve zastopa 2,0-litrski motor v dveh stopnjah moči (163 KM, 204 KM), šibkejši bo na voljo v dveh različicah – s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednja kolesa ali pa z 9-stopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom v kombinaciji s tehnologijo blagega hibrida. Močnejša različica prihaja le v blago-hibridni kombinaciji z 9-stopenjsko avtomatiko in pogonom na vsa kolesa.

Prvič bo v tem modelu na voljo tudi priključno-hibridni pogonski sklop sistemske moči 309 KM, sestavljen iz 1,5-litrskega turbinsko gnanega trivaljnika (200 KM) in električnega motorja z močjo 80 kW (109 KM) ter pospeškom iz mirovanja do 100 km/h v kratkih 6,5 s. Litij-ionska baterija kapacitete 15 kWh naj bi omogočala do 55 km čiste električne vožnje. Novost je tudi športna različica E-Pace 300 Sport z 2,0-litrskim bencinskim štirivaljnikom, 300 KM in 400 Nm navora, ter drugo generacijo aktivnega štirikolesnega pogona (Active Driveline AWD), ki preko dveh elektronsko krmiljenih sklopk v le 0,1 s po potrebi razporedi do 100 odstotkov navora na katerokoli od zadnjih koles.

Točen datum prihoda v prodajne salone zaenkrat še ni znan, so pa pri Jaguarju že pričeli s pobiranjem naročil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Jaguar. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia vidi prihodnost predvsem v elektrifikaciji
Mercedes-Benz bo povečal svoj delež v Aston Martinu