Novice

Kia vidi prihodnost predvsem v elektrifikaciji

V okviru petletnega načrta naj bi se znamka orientirala v smeri elektrifikacije, ki naj bi bila ključnega pomena za prihodnost korejskega avtomobilskega proizvajalca.

Letošnjo pomlad so predstavniki Kie predstavili smele načrte, po katerih naj bi do leta 2025 predstavili 11 novih elektrificiranih modelov, do leta 2027 pa naj bi njihova paleta zajemala 7 popolnoma električnih modelov. Predsednik Kie Ho Sung Song je v nedavnem intervjuju ponovno potrdil načrte v zvezi z elektrifikacijo ter poudaril, da v to področje trenutno vlagajo občutno več sredstev in energije od sestrske družbe Hyundai.

Po besedah vodilnega moža znamke je cilj njihove strategije postati avtomobilski proizvajalec, ki želi kupcem ponuditi več stila in dinamike skupaj z inovacijami električnih tehnologij. Prihodnost vidijo tudi na rastočem področju namenskih vozil, zasnovanih za uporabo v flotah ponudnikov storitev prevoza, avtonomnih taksijev ter komercialnih vozil, saj naj bi tovrstna vozila do leta 2030 predstavljala približno četrtinski delež vseh vozil v globalnem merilu

Eden od ciljev je tudi cenovno izenačenje električnih avtomobilov s tistimi na klasičen pogon, kar naj bi dosegli do leta 2025 ob predpostavki upoštevanja nižjih stroškov lastništva. Po sedanjih načrtih želijo do leta 2026 prodati 500.000 popolnoma električnih vozil ter enako količino vozil s priključno-hibridnim pogonom.

Ho Sung Song je še poudaril, da bo potrebno za dosego zastavljenih ciljev izboljšati renome znamke Kia, ki je na listi najboljših blagovnih znamk trenutno na 86. mestu, medtem ko se Hyundai nahaja na 36. mestu. Poleg uvajanja električnih vozil naj bi izboljšavo dosegli tudi z novim logotipom znamke, ki bo krasil njihova vozila od začetka prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Študija napoveduje izenačitev stroškov izdelave električnih in tradicionalno gnanih avtomobilov do 2024
Novi Jaguar E-Pace tudi kot priključni hibrid