Novice

Novi Mercedes-Maybach razred S za vožnjo s šoferjem

Mercedes predstavlja novega paradnega konja pod prestižno znamko Maybach, ki bo ponujal še več udobja in prestiža.

Novi Mercedes-Maybach razred S ima v primerjavi s predhodnikom 18 centimetrov daljšo medosno razdaljo (3,396 m), ki ob dolžini 5,469 m omogoča še več prostora potnikom na zadnjih sedežih. Več udobja bodo zagotavljali sedeži z masažno funkcijo ter možnostjo različnih nastavitev sedalne površine in naslonjala, ki ju je moč spremeniti v udobno ležišče. Za miren počitek bo poskrbel aktivni sistem za nevtralizacijo hrupa, ki s predvajanjem zvočnih signalov nasprotne faze zaduši zvok s ceste, še preden bi ta lahko dosegel ušesa potnikov.

Za podajanje informacij in zagotavljanje udobja bo zadolžen pomočnik MBUX (MBUX Interior Assist), ki tudi s pomočjo razumevanja gest omogoča uporabo nekaterih funkcij vozila. Z njegovo pomočjo bo možno zasenčiti okna in vklopiti osvetlitev, zaznal pa bo še namero pripenjanja z varnostnim pasom ter s pomočjo podajalnika, kot ga poznamo predvsem v modelih kupejev in kabrioletov, olajšal to opravilo.

Zunanjost novega Mercedes -Maybacha razreda S bo opcijsko lahko obarvana v kombinacijo dveh skrbno nanešenih barvnih nians z ročno pobarvano ločilno črto – celoten postopek nanosa takšne barvne kombinacije naj bi trajal do enega tedna. Dodaten poudarek prestižu pa je možnost električnega odpiranja in zapiranja zadnjih vrat, ki ga bomo lahko nadzorovali s pomočjo gumba.

Za varno lego na cesti in udobno vožnjo bo v novi prestižni limuzini skrbelo zračno vzmetenje s posebnim načinom delovanja, ki ob vklopu načina “Maybach” poskrbi za mehkejšo vožnjo. Spremenita se odzivnost pedala za plin in delovanje 9-stopenjske avtomatike, ki ob nežnejšem pospeševanju spelje v drugi prestavi. Na voljo bo tudi aktivno krmiljenje zadnjih koles, ki kljub izdatnim meram omogoča večjo okretnost in preciznost vodenja avtomobila.

V odvisnosti od trga bodo na voljo 4,0-litrski V8 s 496 KM (Mercedes-Maybach S580)  in 48-voltnim sistemom blagega hibrida ali 6,0-litrski V12 (Mercedes-Maybach S650) s 621 KM, ki bo verjetno na voljo tudi z možnostjo pogona na vsa kolesa. V prihodnosti najverjetneje v ponudbo prihaja še priključno-hibridna različica, sestavljena iz 3,0-litrskega bencinskega šestvaljnika in električnega motorja, sistemska moč pogonskega sklopa pa naj bi znašala 503 KM.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati da bo za varnost skrbela vrsta najsodobnejših asistenčnih sistemov, vključno s sistemom samodejne vožnje 3. stopnje. Slednji naj bi bil predvidoma na voljo v drugi polovici prihodnjega leta, ko naj bi bili tovrstni sistemi tudi uradno dovoljeni.

S prodajo nove prestižne admiralske ladje naj bi pričeli že proti koncu letošnjega leta, pri Mercedesu pa pričakujejo, da bo glavnina avtomobilov prodana na Kitajskem, v Južni Koreji, Rusiji ter v Nemčiji in Združenih državah Amerike. Dodajamo, da si ga sami najlaže predstavljamo z livriranim šoferjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi Mercedes-Maybach razred S za vožnjo s šoferjem"


wildbliw
3 leta 5 meseci nazaj

Pri tem avtu pa nimam nobene večje pripombe. Razen malenkost preveč kroma pod prednjo masko, je vse tako kot mora biti. Morda bi se mi za malenkost vdrti boki zdeli malo bolj “in”, a po drugi strani je to razred, kjer ni dopustno pretirano eksperimentiranje. Zelo mi je všeč tista kromirana letvica po sredini havbe, ki da tisto drugačnost in to je dovolj. bočne linije nad pragovi so tisto, kar naredijo avto. Avto deluje postaven, maska je zelo samozavestna, celota deluje skladno. Brez zadržkov se bi vanj lahko usedel prav kdorkoli.

 
Projekt Tornado raziskuje možnosti avtonomne mobilnosti
Hyundai in Ineos v skupen razvoj vodikove pogonske tehnike