Novice

Mercedes-Benz in Nvidia poglabljata sodelovanje

Nemški avtomobilski proizvajalec in tehnološko podjetje Nvidia bosta še naprej sodelovala v razvoju avtonomnih tehnologij, ki naj bi bile na voljo v avtomobilih Mercedes-Benz.

Kljub težkim časom na področju avtomobilske industrije in zaustavitvi določenih sorodnih projektov, sta se Nvidia in Mercedes-Benz dogovorila za nadaljevanje skupnega razvoja. Podjetji sicer že več kot pet let sodelujeta pri razvoju avtonomnih tehnologij in na področju razvoja sistemov umetne inteligence, na podlagi pravkar sklenjenega dogovora pa bo podjetje Nvidia razvijalo novo generacijo čipov in programske platforme, ki naj bi bili na voljo v avtomobilih nemške znamke ter bodo podpirali funkcije avtonomne vožnje.

Tehnološka rešitev naj bi bila zasnovana na osnovi platforme Nvidia Drive AGX Orin, namenjene avtonomni vožnji. Uporabljati naj bi jo pričeli leta 2024, programsko opremo avtomobilov s to tehnologijo pa naj bi bilo moč nadgrajevati na podoben način, kot ga poznamo pri pametnih mobilnih telefonih. Po besedah Jensena Huanga, izvršnega direktorja Nvidie, naj bi za vsakim Mercedesovim modelom prihodnosti stala ekipa programerjev in strokovnjakov s področja umetne inteligence, ki bodo z nenehnim razvojem skrbeli za izboljšave v obdobju življenjske dobe avtomobila.

Po besedah predstavnikov Daimlerja bo skupen razvoj sistemov umetne inteligence in avtonomne vožnje kmalu omogočil avtonomno vožnjo na višjem nivoju, seveda v odvisnosti od sprejete zakonodaje. Danny Shapiro iz Nvidie ob tem poudarja, da v obeh podjetjih vlada visoka stopnja predanosti, finančnih vlaganj ter vložene energije s ciljem čim hitrejše implementacije razvitih tehnologij.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Daimler, Nvidia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia in Hyundai elektrificirala tudi sklopko ročnih menjalnikov
Druga generacija Opel Mokke se najprej predstavlja v električni izvedenki