Novice

Euisun Chung je novi prvi mož skupine Hyundai-Kia

Euisun Chung, dosedanji izvršni podpredsednik skupine Hyundai Motor Group, je bil imenovan na položaj njenega predsednika. Na čelu skupine je zamenjal očeta Mong-Koo Chunga, ki je po novem častni predsednik.

Skupina Hyundai Motor Group (HMG), ki vključuje proizvajalce Hyundai Motor Company, Kia Motors in Hyundai Mobis, po generacijski zamenjavi vodstva odpira novo poglavje v svoji zgodovini. Zaznamuje jo vizija Skupaj za boljšo prihodnost, ki v ospredje postavlja stranke, človeštvo, prihodnost in družbeni prispevek, z njo pa naj bi razvijali in pridobivali ključne tehnologije ter zmogljivosti za premagovanje tržnih negotovosti.

Pomen zadovoljstva strank je novi predsednik Chung izrazil z besedami: “Vsi naši cilji in napori morajo biti usmerjeni k stranki. Prvi korak do zadovoljstva stranke je, da ji z odlično kakovostjo naših izdelkov in storitev omogočimo, da se osredotoči na svoje življenje,” ter v nadaljevanju dodal svoj pogled z vidika prispevka družbi: “Hyundai Motor Group želi postati podjetje, ki bo uresničilo sanje človeštva o varnem in prostem premikanju ter življenju v miru, hkrati pa tudi podjetje, ki deli sadove svojega dela s strankami po svetu.”

Chung je vodja preobrazbe skupine iz avtomobilskega proizvajalca v ponudnika mobilnostnih rešitev, prilagojenih življenjskemu slogu strank. Področje zajema razvoj avtonomne vožnje, elektrifikacije, vodikovih gorivnih celic, robotike in urbane zračne mobilnosti (UAM – Urban Air Mobility).

Preobrazba HMG naj bi potekala tudi interno, s ključnimi poudarki na prilagodljivosti in okretnosti ter bolj zdravi korporativni kulturi na račun opolnomočenja in spodbujanja vodoravne komunikacije zaposlenih. Chung je zavezo poudaril: “Gojil bom korporativno kulturo, ki spoštuje komunikacijo in avtonomijo. Pomagal bom ohranjati kreativno delovno okolje, kjer se spoštuje talente in se jim omogoča, da uresničijo svoje zamisli.” Hkrati naj bi v skupini poenostavili odločitvene procese, da bodo hitrejši in bolj transparentni, ter okrepili komunikacijo s trgom.

Dosedanji predsednik in novi častni predsednik HMG Mong-Koo Chung, sin ustanovitelja Hyundaija Juyunga Chunga, je med drugim pomemben zaradi svojega prispevka k napredku globalne avtomobilske industrije – dosežek, ki je je bil letos nagrajen s sprejetjem v Avtomobilsko hišo slavnih (Automotive Hall of Fame). Korporacijo Kia Motors je v HMG vključil med azijsko finančno krizo v 1990-ih, družbi Hyundai in Kia pa spremenil v globalni avtomobilski podjetji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Caddy je večji in bolj uporaben
Slovenske cene za butični Audi Q2