Novice

Novi Nissan Qashqai: ponovno izumljeni prvi mestni terenec

Leta 2007 je Nissan na trgu predstavil prvi mestni crossover, ki se je prikupil 2 milijonoma kupcev in mu je kmalu sledila množica posnemovalcev. Danes Nissan predstavlja njegovo prenovljeno različico.

Novi Qashqai, katerega bistvo so inovacije proizvajalca Nissan ter značilno vznemirjenje, ki ga vzbujajo vozila te blagovne znamke, je bil predstavljen med razburljivo 3D digitalno mapping projekcijo socialnih medijev v Londonu, kjer je naznanil rojstvo druge generacije mestnih crossover vozil. Slike, ki predstavljajo najboljše tehnološke inovacije, je posredovalo več kot 5000 ljudi, ki predstavljajo majhen, a vendar reprezentativen vzorec voznikov vozila Qashqai z vseh koncev sveta. Te slike so združene ustvarile podobo čisto novega vozila Qashqai in tako svetu danes prvič razkrile njegov novi dizajn.

Novi Qashqai na kratko

Nissanov Qashqai je že dolgo uveljavljen kot vodilni mestni crossover na trgu, saj je bilo od leta 2007 prodanih več kot 2 milijona primerkov. Zanimiv je tako za voznike vozil razreda C, ki si želijo nekoliko drugačen stil ter več tehnologije in vznemirjenja, kot za lastnike večjih vozil, ki si pri novem vozilu želijo več učinkovitosti. Novi Qashqai je pripravljen, da z januarjem 2014, ko začne osvajati izbrane svetovne trge, utrdi vodilni položaj Nissana na trgu mestnih crossover vozil.

Vrhunska tehnologija, dizajn druge generacije in izboljšane vozne lastnosti so glavni aduti novega vozila Nissan Qashqai.

Osupljivi novi Qashqai je 49 mm daljši od sedanjega modela ter komaj zaznavno nižji in širši, kar mu daje vitek in uravnotežen videz. Kljub temu je ohranil stil mestnega crossover vozila, kompaktih dimenzij in dvignjen položaj za vožnjo. Zaradi posebnosti, kot je pokrov motornega prostora v obliki školjčne lupine, je videti elegantnejši, vendar pa v njem še vedno prepoznamo gene njegovega predhodnika.

Tako kot vsi novi Nissani je tudi Qashqai poln inovativne tehnologije. Vozniku zagotavlja celovit nabor naprednih tehnoloških funkcij, ki izboljšajo vse vidike vožnje. Nissanova tehnologija Safety Shield sedaj vključuje tudi samodejno zaviranje v sili, sistem za ohranjanje voznikove pozornosti, sistem za prepoznavanje prometnih znakov ter številne druge pomembne funkcije, ki so vozniku v pomoč pri vožnji, medtem ko mu inteligentni sistem za pomoč pri parkiranju olajša manevriranje po mestu. Novi Qashqai je zasnovan tako, da je vrhunska tehnologija dostopnejša kot kdajkoli prej.

Inovativnost se nadaljuje s paleto pogonskih sklopov novega vozila Qashqai, ki je bogatejša in učinkovitejša kot kdajkoli prej. Vsi motorji so opremljeni s turbopolnilnikom za zmanjšanje prostornine, emisij in porabe goriva, hkrati pa ohranjajo odlično učinkovitost in najnižje emisije CO2 v tem razredu vozil, ki lahko znašajo tudi samo 99 g/km. K še večji učinkovitosti pripomore obsežen program zmanjševanja teže, katerega rezultat je znižanje teže nekaterih modelov za do 40 kg kljub dodajanju številnih elementov nove opreme.

Čeprav izvedenke s pogonom na prednji kolesi predstavljajo večino prodanih vozil na večini trgov, bodo na voljo tudi izvedenke s štirikolesnim pogonom ALL-MODE 4×4-i v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali povsem novim menjalnikom Xtronic.

Vidno večja kakovost notranjih materialov in dizajna prispeva k precejšnjemu povečanju privlačnosti notranjosti vozila Qashqai. Večstranska uporabnost prav tako ostaja ključna lastnost tega mestnega crossover-ja. Nissanovi inženirji so se domislili inovativnih načinov, da bi novo vozilo Qashqai čim bolje vključili v življenja voznikov. Novi Qashqai ima tako večji potniški prostor in zmogljivejši prtljažnik po zaslugi spremenljive višine dna, poleg tega pa tudi poseben prostor, kamor lahko spravite zadnjo polico, kadar je ne potrebujete.

Novi Qashqai bo prvi prodajani model, zasnovan na novi platformi CMF (Common Module Family) zveze Renault-Nissan, ki bo kupcem zagotavljala izredno učinkovito delovanje vseh elementov, ki vplivajo na dobre vozne lastnosti.

Novi Qashqai je bil zasnovan in konstruiran v Evropi za evropske kupce. Ustvarili so ga Nissanovi strokovnjaki iz Nissanovega evropskega oblikovalskega centra v Londonu in Nissanovih evropskih tehničnih centrov v Cranfieldu v Združenem kraljestvu in Barceloni v Španiji. Izdelovali ga bodo v Sunderlandu v Združenem kraljestvu. Veliko znanja so vložili tudi Nissanovi oblikovalci in inženirji iz japonskega mesta Atsugi.

Vir: Nissan

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Kia Soul prejel nagrado iF za oblikovanje izdelka
Suzuki predstavlja novo vozilo iz A-segmenta

Več vsebin

Testi

Nissan X-Trail 1,6 dCi Tekna X-Tronic – Mehkejša faza

Testi

Osvajalec

Renault Megane Conquest TCe 160 EDC Esprit Alpine
Testi

Lomilec

Nissan Qashqai 1,3 DIG-T 158 CVT Tekna
Testi

Vsestranski napredek

Nissan Juke 1.0 DIG-T 117 N-Connecta
Testi

Še ena možnost

Renault Captur 1.3 TCe 150 EDC Outdoor
Testi

Pustolovec v svečani obleki

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD
Testi

Renault Kadjar Energy TCe 130 Xmo – Renault-vator