Novice

Toyota in Suzuki združujeta razvoj avtonomnih tehnologij

Konec poletja prinaša novo navezo v duhu hitrejšega napredka pri razvoju avtonomnih tehnologij, saj naj bi japonska proizvajalca poglobila svoje sodelovanje.

Za lažje premagovanje ovir ter hitrejši napredek pri razvoju sistemov, namenjenih samodejni vožnji, naj bi se Toyota in Suzuki tudi kapitalsko povezala. Tako naj bi po odobritvi s strani varuhov konkurence Toyota pridobila 4,94-odstotni delež podjetja Suzuki v vrednosti 96 milijard jenov (823 milijonov evrov), medtem ko naj bi Suzuki vložil 48 milijard jenov (412 milijonov evrov) v nakup delnic Toyote in s tem pridobil 0,2-odstotni delež tega podjetja. S tem naj bi se Suzuki še bolj približal skupini proizvajalcev (Daihatsu, Hino Motors, Subaru, Mazda in Yamaha), ki na tem področju že sodelujejo s Toyoto.

Podjetji naj bi že leta 2016 pričeli z raziskovanjem možnosti sodelovanja, ki naj bi jima omogočilo lažji obstoj in preboj v razvijajoči se ponudbi novih tehnologij, v pričetku letošnjega leta pa sta se že dogovorili za skupno proizvodnjo električnih vozil ter avtomobilov kompaktnega razreda. Tako naj bi Suzuki lažje shajal s stroški raziskav in razvoja avtonomnih tehnologij ter obdržal korak s tekmeci.

Toyota je sicer pred kratkim omogočila možnost uporabe njihovih patentov s področja hibridnih tehnologij, električnih motorjev in regulatorjev tudi ostalim avtomobilskim proizvajalcem, kar naj bi po njihovem mnenju pripomoglo k znižanju stroškov električnih in hibridnih komponent na področju ZDA, Kitajske ter na Japonskem. Do leta 2025 namreč načrtujejo, da bo kar polovica njihove prodaje obsegala vozila z električnim pogonom, da bi zadostili povečani potrebo po baterijah, pa nameravajo še razširiti sodelovanje s proizvajalci baterij na Kitajskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Slika: Toyota, Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Oblikovalski oddelek Infinitija z novim vodstvom
NHTSA pričenja s testiranjem kamer v vlogi stranskih ogledal