Novice

Novosti evropske palete modelov Dacia

Modeli Sandero, Sandero Stepway, Jogger in Logan bodo skladni z novimi varnostnimi standardi Evropske unije.

Romunski avtomobilski proizvajalec pod okriljem Skupine Renault je paleti modelov, ki so na voljo evropskim kupcem, namenil širši nabor varnostnih sistemov ter dodatno ponudbo barvnih kombinacij in paketov opreme.

Dacia Sandero Stepway 2024Skladnost z novimi varnostnimi zahtevami Evropske unije

Z letošnjim julijem v Evropski uniji stopa v veljavo pravilnik, ki postavlja nove zahteve na področju obvezne, z varnostjo povezane opreme vozil. V skladu z novim pravilnikom GSR II (Global Safety Regulation II) bodo morali imeti novi modeli, ki bodo v prodaji na trgih Evropske unije, že vgrajen snemalnik, pripravo za vgradnjo alkoholne ključavnice, sistem za prepoznavanje prometnih znakov z opozorilom na prekoračitev hitrosti, sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo in ohranjanje voznega pasu ter sistem za spremljanje osredotočenosti voznika na vožnjo, zadnja parkirna tipala, tipala za dež in svetlobo ter sistem zaviranja v sili z zaznavo pešcev in kolesarjev ter signalizacijo zaustavitve v sili. Pri Dacii obljubljajo, da bo oprema modelov Sandero, Sandero Stepway, Jogger in Logan, naročenih v letošnjem aprilu, že skladna z novo zakonodajo.

Dacia Jogger 2024Razširjene možnosti prilagoditve videza in opreme

Vsem štirim modelom osvežitev prinaša nove možnosti izbire platišč in barvnih odtenkov. Sandero in Logan bosta na voljo z novimi platišči Dark Atara, Sandero Stepway in Logan pa dobivata nova aluminijasta platišča Randia in Randia Dark. Celotna paleta bo na voljo z barvnimi odtenki Shale Grey in Cedar Green, kupci modela Sandero Stepway pa bodo lahko izbrali ekskluzivni odtenek Safari Beige. Hibridni različici modela Jogger so namenili nov 7-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, v vseh modelih pa bodo na voljo priključki USB-C spredaj, zadaj pa v primeru izbire opremskega paketa Comfort.

Naročila za vozila posodobljene palete modelov Sandero, Sandero Stepway, Jogger in Logan naj bi pričeli zbirati v aprilu, pri romunski znamki pa še naprej pričakujejo nadaljevanje njihove uspešne prodajne zgodbe. Ta temelji na treh milijonih prodanih primerkov modela Sandero od leta 2008 (od tega je bilo tega dve tretjini prodanih modelov različice Sandero Stepway), 100.000 prodanih primerkih modela Jogger ter prodajnih uspehih modela Logan v Maroku in Romuniji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Novosti evropske palete modelov Dacia"


srcnik
2 meseci 7 dni nazaj

Po domače: dvignili so cene…

2 meseci 7 dni nazaj

Saj jih bodo vsi oz. so jih že tisti, katerih avti imajo to že vgrajeno (npr. Mazda že od lani jeseni).

Proizvajalec sigurno ne bo nosil stroška vgradnje črne skrinjice in ostalih zadev, ki jih z julijem zahteva EU zakonodaja. Razlika v ceni se bo pač prevalila na kupca.

Že videno…

 
1.100 polnilnih ciklov: ne Kitajcem, baterijski preboj uspel Izraelcem
Alpine A290: zimski testi za poletno premiero