Novice

Dacia najavlja nova Sandero in Sandero Stepway

Za razliko od večine avtomobilskih znamk, ki avtomobile raje založijo bolj kot manj, Dacia tudi pri novi družini Sandero ohranja pristop določanja »bistvenega v avtomobilu«.

Tretja generacija modelov Sandero prinaša po napovedih znamke novo oblikovano podobo, ki uteleša duh njihovih predhodnikov. Med spremembami izpostavljajo poudarjena ramena in blatnike ter bolj tekoče glavne oblikovne linije, predvsem na račun bolj položnega vetrobranskega stekla, nižje strehe in padajoče strešne linije. Sandero je obdržal enako oddaljenost od podlage, a je zaradi razširjenih kolotekov in vpadljivih koles videti nižji in bolj stabilen.

Sandero Stepway je seveda nekoliko višji, z dodatki, ki nakazujejo pripravljenost na vsakodnevne pustolovščine. Po novem se obe različici bolj razlikujeta, sprednji del ima drugačen pokrov motorja, kromiran emblem Stepway pod masko in izbočeni krilci pod meglenkama.

Nova pri obeh so tudi svetila, ki uvajajo drugačen podpis v obliki črke Y. Spredaj in zadaj vodoravna linija povezuje obe svetlobni telesi, kar prispeva k navidezni razširitvi avtomobila.

Več podatkov o novih Sanderu in Sanderu Stepway Dacia obljublja za 29. september, modela pa v Sloveniji lahko pričakujemo januarja prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

 

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Dacia najavlja nova Sandero in Sandero Stepway"


umilave1
3 leta 7 meseci nazaj

Na tej povezavi https://www.avto-fokus.si/Novice/Dacia_sandero_Daciin_skok_v_dostopno_prihodnost/ je navedeno, da bo platforma tega avtomobila enaka kot pri novem Cliu 5 kar je lahko le dobro. Ne piše pa nič še glede opremljenosti. Zelo zanimivo bo videt cenik.
Mislim pa, da je sedanjih 10.000€ za osnovni SUV-jasti Stepway že zgodovina in novi model bo cenovno šel gor. Kakopak tudi kakovostno. Kot včasih Škoda pri VW koncernu. Nič bat, klima bo tu ostala na gumbih, merilniki klasični. Bojim se, da bodo šparali na nekaterih ključnih materialih, upam da ne pri sedežih. Pričakujem pa enako velik kufer kot pri Cliu 5 (cca 400l)

tha_man
3 leta 7 meseci nazaj

Fajn zgledajo. Saj že trenutni Sandero Crossway ni tako napačen, Duster pa sploh, še posebej v višjih opremah. Medtem ko gre ful znamk v overdesign, v želji, da bi bolj izstopale, je Dacia ravno na neki stopnji, ko so začeli delati všečne avte in jim ni treba pretiravat.

meganer
3 leta 7 meseci nazaj

Vizuelno …… Wuau efekt zame … pozitivno. Avto nebo v sami špici v kvaliteti materialov, sigurno pa povozi skoraj vse na sistem denar/dobljeno.

wildbliw
3 leta 7 meseci nazaj

Cenovnemu nivoju neprimerno. Drugače pa zelo lepo. Škoda, da ni to avto višjega kakovostnega nivoja.

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Obetavno.

 
Honda in General Motors razširjata sodelovanje
Tesla med ponudniki električne energije

Več vsebin

Novice

Novosti evropske palete modelov Dacia

Novice

Dacia Jogger se seli v Maroko

Novice

Dacia s Sanderom in Sanderom Stepway ohranja status dostopnega avtomobila

Testi

Dacia Logan 1.5 dCi 75 Laureate – Loganova robida

Testi

Dacia Sandero Stepway Ambiance dCi 90 – Dilema

Predstavitve

Strogo racionalno

Dacia Sandero in Sandero Stepway: slovenska predstavitev
Testi

Fasada

Renault Clio Dynamique Energy dCi 90 GT Line
Novice

Se Lodgy, Dokker in Logan MCV poslavljajo?