Novice

Alpine A290: zimski testi za poletno premiero

Preizkusi prototipov prvega baterijsko gnanega električnega modela znamke Alpine trenutno potekajo v arktičnem krogu.

Da se pri znamki Alpine pospešeno pripravljajo na električno prihodnost, so potrdili že z razkritjem razstavnega modela A290_ß, ki bo v produkcijski različici postal prvi električni predstavnik njihove “Sanjske garažE” (Dream GaragE). Zasnovan je na novi, električni generaciji Renaulta 5, njegov razvoj pa zaključujejo z vrsto testiranj.

Alpine A290 cold weather tests (16)Zimska kamuflaža za preizkuse na Švedskem

Kompaktni električni športnik te dni prestaja končne preizkuse pri nizkih temperaturah arktičnega kroga, ki zaključujejo več kot dvoletno obdobje razvoja in prilagajanja. Že od pričetka letošnjega leta v zimskih razmerah pri temperaturah pod -30°C potekajo testiranja in prilagajanje nastavitev, saj želijo pri znamki Alpine kupcem zagotoviti kar največ dinamike in optimalne vozne lastnosti v vseh razmerah. Obenem potekajo tudi preizkusi vgrajenih sistemov – od učinkovitosti ogrevanja in prezračevanja do delovanja sistema za stabilizacijo na snežni podlagi. Za prvi nastop v javnosti so novemu A290 namenili prepoznavno kamuflažo z značilnim simbolom znamke Alpine na strehi in belo-modro barvno shemo.

Alpine A290 cold weather tests (7)Znane prve podrobnosti

Pri znamki Alpine so že potrdili dimenzije modela A290 – dolžino 3,990 m, širino 1,820 m, višino 1,520 m in medosno razdaljo 2,530 m. Športni značaj prihajajočega modela v notranjosti izraža tudi novo zasnovan športni volan. Prevlečen je z usnjem napa, njegova zasnova s hitrimi gumbi za aktivacijo funkcij OV (overtake), RCH (recharge) in izbiro voznih načinov pa temelji na zasnovi volanov dirkalnikov Formule 1.

V sodelovanju z Michelinom bodo na 19-palčnih platiščih modela A290 nameščene temu modelu namenjene zimske pnevmatike Michelin Pilot Alpin 5, v toplejšem času bodo dober oprijem zagotavljale pnevmatike Michelin Pilot Sport EV, zahtevnejšim voznikom pa bodo na voljo visoko zmogljive pnevmatike Michelin Pilot Sport S5. Vsi modeli pnevmatik bodo, skladno z dogovorom med podjetjema, označene s temu modelu lastno oznako A29, ki bo kupcem zagotavljala pričakovane lastnosti.

Pri znamki Alpine premiero novega električnega športnega avtomobila načrtujejo v letošnjem juniju.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Alpine.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Alpine A290: zimski testi za poletno premiero"


Blinder
1 mesec 24 dni nazaj

Kaj zdaj, Renault tudi svoje avte prodaja kot neka premium znamka Alpine, kot pocne Seat z Cupra in Citroen z DS?

jack86
1 mesec 25 dni nazaj

Tako, testirat je treba pri najbolj surovih okoliscinah…

mavrica
1 mesec 25 dni nazaj

ulični gokart

 
Novosti evropske palete modelov Dacia
ID.7 Tourer, prvi Volkswagnov električni karavan