Novice

Opel Zafira-e Life za potovanja brez emisij

Opel predstavlja električno potniško kombinirano vozilo, ki dopolnjuje paleto modelov Zafira Life s klasičnim pogonom.

Podjetja pod okriljem skupine PSA tekom letošnjega leta s hitrim tempom predstavljajo elektrificirane različice svojih modelov različnih segmentov. Po nedavnem razkritju sestrskih Citroën Ë-Spacetourer in Peugeot e-Traveller sedaj še Opel predstavlja električni model segmenta potniških kombijev, ki si z zgoraj omenjenima modeloma med drugim deli tudi tehnologijo električnega pogonskega sklopa.

Električna Zafira-e Life bo na voljo v treh dolžinah (Small, Medium, Large) in v različnih konfiguracijah notranjosti, ki bo ponujala udoben prevoz do devetim osebam. Vozniku bo na voljo vrsta sodobnih tehnologij, med drugim prvič v tem segmentu tudi barvni prikazovalnik na vetrobranskem steklu, ki prikazuje informacije o hitrosti, razdalji do vozila pred nami in navigacijo.

Pogonski sklop sestavlja električni motor s 100 kW (136 KM), 260 Nm navora in možnostjo izbire med dvema kapacitetama baterij, nameščenih v dnu vozila. Zmogljivejši baterijski paket s 75 kWh pokriva do 330 km dosega z enim polnjenjem, medtem ko bo ob izbiri baterij s 50 kWh kapacitete, možno prevoziti do 230 km, najvišja hitrost pa bo v obeh primerih elektronsko omejena na 130 km/h. Podobno kot pri ostalih električnih modelih skupine PSA bo tudi pri Zafiri-e Life polnjenje možno na hitrih enosmernih polnilnicah z močjo do 100 kW, ter, v odvisnosti od izbire, preko vgrajenega trofaznega polnilnika z 11 kW ali enofaznega polnilnika s 7,4 kW. Enostavnejšo in praktično vožnjo ter lažje načrtovanje poti bo omogočala uporaba storitev mobilnosti skupine PSA Free2Move ter aplikacij OpelConnect in myOpel, preko katerih bo, poleg uporabe različnih storitev, možno dostopati do več kot 160.000 polnilnih točk širom Evrope.

S pobiranjem prvih naročil naj bi na področju Evrope in Velike Britanije, kjer bo Zafira-e Life na voljo pod znamko Vauxhal, pričeli tekom letošnjega poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Opel. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Range Rover praznuje Abrahama
Prestrukturiranje in odpuščanja tudi v BMW