Novice

Peugeot podrobno o prenovljeni družini 308

Peugeot je po prvih skopih informacijah zdaj razkril praktično vse informacije o prenovljenem 308, ki bo v osveženi obliki na ceste zapeljal v zadnjem četrtletju.

Naj začnemo pri spremembah zunanjega videza. Pri Peugeotu so poenotili videz med različnimi paketi opreme. Prvi trije paketi opreme imajo serijsko še vedno nameščene le halogenske žaromete, a bodo vsi opremljeni z dnevnimi LED lučmi v samem žarometu. Osebnost Peugeotovi kombilimuzini poudarita še dve različni obliki odbijačev, ena je namenjena paketom Access, Active in Allure, druga paketom GT Line, GT in GTi. Ob lansiranju bo na voljo 10 različnih barv, od tega bo nova Pyrite Beige.

Potniška kabina ostaja v grobem nespremenjena. Preko novega zaslona na dotik se še vedno upravlja klimatsko napravo ali navigacijsko napravo TomTom Traffic 3D. Paketa Active in Allure sta pridobila dodatno kombinacijo oblazinjenja. Za povezljivostne funkcije skrbi sistem Mirror Screen, s pomočjo glasovnih sistemov S Voice (Android) ali Siri (Apple) pa lahko voznik opravlja klice, pošilja sporočila ali javi lokacijo navigacijski napravi.

Ustaviti se moramo tudi pri varnostno-asistenčnih sistemih. Prenovljeni Peugeot 308 bo po trditvah francoskega proizvajalca vozila eden izmed najbolj varnih avtomobilov v svojem razredu. Večino sistemov si bo sposodil pri evropskem avtomobilu leta 2017, modelu 3008. Tako bodo za varnost potnikov med drugim skrbeli sistem za prepoznavo prometnih znakov, aktivni tempomat s funkcijo ustavljanja, aktiven sistem za nadzor mrtvih kotov, ki deluje v  razponu hitrosti 12 in 140 km/h. Na seznamu ne manjka niti sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, ki deluje med 65 in 180 km/h.

Na seznamu motorizacije je vrsta dizelskih in bencinskih agregatov. Med najbolj popularnimi bo še vedno prenovljeni in izboljšani trivaljni agregat PureTech. 308 bo prvi model v skupini PSA z vgrajenim novim 1,5-litrskim BlueHDi 130; 8-stopenjski menjalnik bo mogoče izbrati v kombinaciji z najmočnejšim dvolitrskim dizelskim agregatom BlueHDi 180 in 1,6-litrskim THP, ki je na voljo v dveh stopnjah moči z 182 in 200 kilovati in je vgrajen v športni model 308 GTi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Peugeot podrobno o prenovljeni družini 308"


fantom
6 leta 10 meseci nazaj

Meni veliko lepsi kot kaksen golf…

pleomax
6 leta 10 meseci nazaj

THP 200 ni vgrajen v GTi ampak v GT. Pa še ta je 205 ne 200. 😉

 
Bosch v nakup podizvajalca, ki je zakrivil zastoj proizvodnje BMW
Papež Frančišek z novo električno Opel Ampero-e